Home » Geen categorie » Rodríguez verlaat Na Li

Rodríguez verlaat Na Li

Rodríguez verlaat Na Li

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Carlos Rodríguez, de ex-coach van Justine Henin, heeft zijn samenwerking met de Chinese nummer twee van de wereld, Na Li, stopgezet. Hij gaat zich meer concentreren op zijn Chinese tennisacademie.

De Argentijnse Rodríguez werd vooral bekend als levenslange coach van Justine Henin. Na het pensioen van die laatste was hij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Die vond hij uiteindelijk in een tennisschool in Peking. Toen hij echter door Li gevraagd werd als coach, moest hij niet lang twijfelen. Aan zijn zijde groeide de Chinese tennisster uit tot de nummer twee van de wereld en pakte ze de titel op de Australian Open eerder dit jaar.

De Chinese tennisfederatie had echter een probleem sinds Na Li hun hoofdtrainer had ingepikt. “Steeds meer spelers twijfelen om naar de tennisacademie te komen omdat ik er niet meer ben”, legt Rodríguez uit. Voor de Argentijn zat er dus niks anders op dan terug te keren naar Peking, waar hij nog een contract heeft tot 2016.

De split tussen Rodríguez en Li komt echter als een donderslag bij heldere hemel. Ook de Chinese speelster zelf had het niet zien aankomen. Rodríguez: “Ze heeft zelfs gehuild, maar uiteindelijk begreep ze de situatie.” De topcoach en Na Li gaan echter als vrienden uit elkaar: “Zij en haar man Dennis zijn twee ongelooflijk warme en loyale personen.” Met wie Li nu verder gaat, is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws