Home » European Open » Roemeense revelatie stuurt Darcis wandelen

Roemeense revelatie stuurt Darcis wandelen

Roemeense revelatie stuurt Darcis wandelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-120) speelde zonet zijn tweede ronde op de European Open (€ 635 645). Hij moest het ietwat verrassend opnemen tegen Marius Copil (ATP-198). De Roemeen was echter niet van plan zomaar over zich heen te laten lopen door een thuisspeler, integendeel.

Beide heren betraden het court in vijftig tinten grijs. Bij de toss viel meteen het verschil in lengte op, Darcis leek met zijn 1m78 heel wat kleiner dan Copil, die de 1m90 vlotjes overschrijdt. Darcis won en liet de opslag aan zijn tegenstander. Deze vuurde onmiddellijk een knaller richting de (kleine) Belg en rukte in twee tijden op naar het net. De Roemeen haalde zo relatief gemakkelijk het eerste game binnen. Darcis volgde even later zijn voorbeeld, 1-1.

Copil was bij 3-2 de eerste die een breakpunt kreeg, Darcis werkte het echter vakkundig weg en bracht de bordjes weer in evenwicht, 3-3. Bij 4-4 rook onze landgenoot een kans om door de opslag van Copil te gaan. De Roemeen serveerde echter zorgvuldig Darcis’ hoop aan diggelen. De tweede keer lukte het wel, na een lange rally slicete Copil zijn backhand langs de lijn, de eerste break van de wedstrijd was een feit. 5-4, Darcis.

De vreugde bleek echter van korte duur, Copil realiseerde al in het volgende spel een rebreak, 5-5. Darcis en zijn Roemeense opponent bleven het echter spannend houden, een tiebreak zou verlossing brengen. Copil forceerde snel een minibreak en kwam 4-1 voor. Bij 6-3 was de zoveelste fout van Darcis er net eentje teveel, Copil won de eerste set met 7-6(3).

Darcis begon vol goede moed en een knap opslagspel aan de tweede set, 1-0. Copil bewees echter de man in vorm te zijn en maakte snel gelijk, 1-1. De spanning van de eerste set was ditmaal ver te zoeken. De Roemeen ging tot twee keer toe door de opslag van Darcis en kwam op een 5-2 voorsprong. Met services die makkelijk boven de 200km/u haalden en een topsnelheid van om en bij de 240 zelfs, was het voor de Belg quasi onmogelijk om de opslag van Copil binnen te halen. Na iets minder dan anderhalf uur stond de 7-6(3) 6-2 eindstand dan ook onvermijdelijk op het bord.

Darcis stond na afloop van zijn wedstrijd de pers te woord: “De eerste set verliezen deed pijn, ik kon er me niet meer van herstellen. Ik voel dat het einde van het seizoen nabij is, ik speel nog in Boedapest en Eckental en daarna is het tijd voor vakantie. Jammer dat ik het hier niet beter deed, er waren kansen. Ik kan het enkel mezelf verwijten.”

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws