Home » Geen categorie » Roger Federer praat over het einde van zijn tenniscarrière

Roger Federer praat over het einde van zijn tenniscarrière

Roger Federer praat over het einde van zijn tenniscarrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) wordt in augustus 35 jaar oud. Een leeftijd waarop veel tennisspelers al gestopt zijn of toch beginnen na te denken over hun tennispensioen. De Zwitser heeft in een recent interview ook gepraat over de stopzetting van zijn tenniscarrière.

Het interview werd afgenomen door Baseline Tennis. Tegen hen praatte de Zwitser over hoe hij zich voelt, hoe hij zijn tijd heeft doorgebracht tijdens zijn blessure, maar ook over het einde van zijn carrière. De interviewer vroeg ook of hij al wist hoe hij afscheid zou nemen van het tennis.

De Zwitser weet nog niet exact hoe hij afscheid zal nemen, maar haalde wel enkele voorbeelden aan van voormalige sporters die op een foute en juiste manier afscheid genomen hebben: “Ten eerste ben ik nog niet van plan om te stoppen. En hoe ik zou eindigen? Ik heb eigenlijk nog geen flauw idee. Stefan Edberg (zijn voormalige tenniscoach) heeft dit aangekondigd aan het begin van het seizoen en heeft hierna nog heel het seizoen uitgespeeld. Op het einde van het seizoen was hij daardoor echter uitgeput. Ook Kobe Bryant heeft dat gedaan. Op het einde kreeg Kobe dan wel weer een prachtig afscheid. Dat was erg mooi, hij verdient dat.”

Federer ging hierna nog verder over hoe mooi het ook kan zijn om als prof na je carrière een nalatenschap achter te laten in je sport: “Het is heel mooi wanneer een sporter een nalatenschap kan achterlaten en tegelijkertijd nog steeds een superster is in zijn of haar sport. Net zoals Michael Jordan bijvoorbeeld. Ik vind dat echt wonderbaarlijk.”

koen

koen

Meer nieuws