Home » Geen categorie » Roger Federer wellicht terug de tweede beste van de wereld na deze week

Roger Federer wellicht terug de tweede beste van de wereld na deze week

Roger Federer wellicht terug de tweede beste van de wereld na deze week

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) staat al heel 2016 op de derde plaats op de wereldranglijst. Een plaats waar hij zelf ongetwijfeld niet al te blij mee is. Voornamelijk omdat hij hierdoor zeer vaak Novak Djokovic al in de halve finale kan tegenkomen. Na deze week kan hij echter weer terug over Andy Murray (ATP-2) springen.

Momenteel heeft de Schot nog een voorsprong van 390 punten op de ranglijst en hoewel dit nog wel wat lijkt, heeft Roger Federer zeer veel kans om terug over Murray te springen. Andy Murray won vorig jaar namelijk het Masters-toernooi van Madrid waardoor hij deze week ontzettend veel punten heeft te verdedigen. Federer langs zijn kant verloor vorig jaar in de eerste ronde in Madrid waardoor hij enkel maar punten kan winnen.

Indien Federer zich niet laat verrassen in zijn eerste wedstrijd dan kan Murray enkel maar de ‘Swiss Maestro’ voorblijven indien hij Madrid weer wint. Zelfs indien Federer zijn eerste wedstrijd toch verliest, moet Murray alsnog een finaleplaats halen om tweede te blijven. Dat lijkt een bijna onmogelijke opgave met een in vorm zijnde Nadal en Djokovic. Gravel is ook de minst favoriete ondergrond van de Schot wat het allemaal nog een stuk moeilijker maakt.

Na Madrid start ook onmiddellijk het Masters-toernooi van Rome. Daar heeft Federer dan weer wat punten te verdedigen omdat hij in Rome vorig jaar de finale verloor van Djokovic. Murray daarentegen gaf in Rome vorig jaar in de 1/8ste finale forfait tegen Goffin waardoor hij volgende week ‘maar’ 90 punten moet verdedigen. Het zal dus nog spannend worden om te zien wie er als tweede op de ranglijst aan Roland Garros mag beginnen.

koen

koen

Meer nieuws