Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros: Dag 1 round up

Roland Garros: Dag 1 round up

Roland Garros: Dag 1 round up

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Twaalf dagen telden we af naar de start van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, en voor dat we het goed en wel weten, is die eerste dag al weer om. Dat betekent ook dat het tijd geworden is om de gebeurtenissen van de dag samen te vatten in een round up. En geen gewone round up, maar eentje met awards.

De award voor eerste winnaar op Roland Garros 2013 gaat naar… Sara Eranni. Tegen de Nederlandse Aranxta Rus had ze nog geen uur nodig om met 6-2 en 6-1 te winnen. Die Aranxta Rus krijgt trouwens de award voor dipje van het jaar. Zij won dit jaar nog geen enkele wedstrijd op de hoofdtabel van een WTA-toernooi.

De twijfelachtige award van eerste verliezende reekshoofd gaat dan weer naar Nadia Petrova ([11]) die onderuitgekegeld werd door grandslamdebutante Monica Puig. De award voor comebackwedstrijd gaat daarentegen naar een mannenwedstrijd: Hewitt-Simon. Hewitt stond comfortabel met twee sets tegen nul voor toen Simon een comeback uit zijn mouw schudde en 5-0 voor kwam te staan in de vijfde set. Daarna was het weer aan Hewitt om een comeback te plaatsen, maar bij 5-5 kon Simon het dan toch afmaken met twee spelletjes op rij.

De zusterduel-award gaat dan weer naar Urszula Radwanska tegen Venus Williams, al had die award ook de naam “breakfestival” kunnen krijgen. Een redelijk saaie wedstrijd werd vooral beslist met fouten en een hele hoop servicebreaks, al maakte de spanning veel goed.

De volgende award die we uitreiken op dag 1 is die van interessantst opgeloste vraag: “hoe komt het dat de duiven van het veld blijven op Roland Garros?”

“Heb je je ooit afgevraagd hoe de terreinen van Roland Garros duivenvrij blijven? Hier is je antwoord: haviken te huur.”

En dan hebben we nog twee awards uit te delen. Er zijn spelers die graag iets terug doen voor hun fans. Zo zijn er velen die zich via allerhande sociale media blootgeven door hun privéleven uit de doeken te doen: naar welk concert zijn ze geweest?, wat hebben ze gegeten? of naar welk tv-programma zijn ze aan het kijken?. In deze categorie, “speler die zich het meest blootgeeft”, hoort Nicolas Mahut. Hij deelt zelfs zijn ondergoed met zijn fans:

“Ik weet nog niet welke ik dinsdag voor mijn wedstrijd ga aandoen”

Toch blijft hij vandaag eervol steken op zilver. De overwinning gaat namelijk naar de redelijk onbekende, maar wel bij de winnaars op dag 1 horende, Blaz Kavcic, die zelfs nog iets verder gaat dan zijn ondergoed:

“Het was makkelijker om twee uur te spelen dan om acht minuten in dit koud water te zitten… Ik ben heel blij met mijn spel!!!”

En dan ten slotte nog de dagelijkse award voor “match van de dag van morgen”. Elke dag pikken we een match uit die wel interessant zou kunnen zijn om te volgen, en morgen is dat ex-nummer 1 Caroline Wozniacki tegen jonge ster Laura Robson. Robson kan wel eens voor de verrassing zorgen tegen een Wozniacki die tot nu toe nog geen ritme kon vinden op het gravel. De wedstrijd tussen Kirsten Flipkens en Flavia Pennetta greep net naast deze award.

Zo dat waren de acht awards van dag 1. Morgen is deze round up er opnieuw met nieuwe awards in andere categorieën.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws