Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros dag 11: Net niet voor Van Uytvanck en Gérard, net wel voor Clijsters

Drie Belgen kwamen vandaag in actie op dag 11 van Roland Garros. Alison Van Uytvanck (WTA-93) en Joachim Gérard (ITF-5) konden net niet stunten. Kim Clijsters ging wel met een overwinning aan de haal. In de veelbesproken clash in de kwartfinale kreeg Nadal alvast geen verjaardagscadeau van Djokovic.

Belgen

De Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-24) maakte een einde aan het knappe parcours van Van Uytvanck. Bacsinszky begon sterk aan de wedstrijd en kwam 3-0 voor te staan. De Belgische kon de achterstand niet meer goedmaken en moest de eerste set aan de Zwitserse laten met 6-4. De tweede set ging gelijk op, maar het was de 25-jarige Zwitserse die op het einde aan het langste eind trok en het haalde met 7-5.

Clijsters kon vandaag voor een Belgische overwinning zorgen op Roland Garros tijdens de Perrier Legends Trophy. Samen met dubbelspecialiste Martina Navratilova won ze een spannend duel van het Franse duo Nathalie Tauziat en Sandrine Testud. De Françaises zorgden voor heel wat weerwerk. De eerste set werd met 6-3 gewonnen door Clijsters en Navratilova. De tweede set werd beslist in een tiebreak, waarin de Françaises het haalden met 7-3. De supertiebreak werd nipt gewonnen door de Belgische en de Amerikaanse met 13-11.

Ook Joachim Gérard kwam vandaag in actie op de French Open. De rolstoeltennisser nam het op tegen het tweede reekshoofd Stéphane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk. In een spannende wedstrijd moest de Belg het onderspit delven met twee maal 7-5. Gérard speelt aan de zijde van Houdet in het dubbelspel en zijn ze titelverdedigers van het toernooi.

Matches of the day

De clash tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Rafael Nadal (ATP-7) in de kwartfinale was sinds de start van het toernooi het duel waar het meest naar uitgekeken werd. Djokovic zorgde voor Nadal’s tweede nederlaag ooit op Roland Garros. De nummer één van de wereld startte als een wervelwind en kwam 4-0 voor te staan in de eerste set. Nadal knokte zich terug in de wedstrijd en won vier spelletjes op rij. Uiteindelijk ging de eerste set na één uur en zeven minuten naar de Serviër. De tweede en derde set gingen veel vlotter voor Djokovic en daarin haalde hij het met 6-3 en 6-1.

De andere kwartfinale tussen Andy Murray (ATP-3) en David Ferrer (ATP-8) werd in vier sets gewonnen door de Schot. Murray verloor dit jaar nog geen enkele wedstrijd op gravel. De eerste set werd beslist in een tiebreak waarin Murray het haalde met 7-4. De tweede set ging een stuk vlotter naar de Schot: 6-2. De Spanjaard zorgde opnieuw voor spanning door de derde set te winnen met 7-5. In de vierde set snelde de Schot naar een 5-0- voorsprong en won uiteindelijk met 6-1.

Serena Williams (WTA-1) nam het in de kwartfinale op tegen de Italiaanse Sara Errani (WTA-17). Na haar moeizame zeges in de vorige drie rondes liet Williams vanaf het begin haar sterkste tennis zien. Met een vlotte 6-1 6-3-zege snelde ze naar de halve finale. Williams plaatste zich zo voor de vier keer in haar carrière voor de halve finales van Roland Garros, twee maal eerder won ze het toernooi (2002 en 2013).

Moment van de dag

Ook David Goffin (ATP-18) mocht plaatsnemen in de Peugeot voor ‘Road to Roland Garros’. Bekijk hieronder zijn rit.