Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros dag 2: Eerste grote namen vallen, Goffin houdt Belgische eer hoog

Roland Garros dag 2: Eerste grote namen vallen, Goffin houdt Belgische eer hoog

Roland Garros dag 2: Eerste grote namen vallen, Goffin houdt Belgische eer hoog

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 2 in Parijs zorgde meteen voor de nodige drama. Enkele grote namen moesten hun koffers al pakken. Ook voor de Belgen werd het opnieuw niet zo’n positieve dag, met enkel David Goffin die zijn partij kon winnen.

De Belgen

De Belgen gingen vooral voort op het elan van zondag. Zowel Yanina Wickmayer als Steve Darcis gingen kansloos onderuit in hun openingspartij. Ruben Bemelmans kwam op zijn eerste Roland Garros dan weer heel dicht in de buurt van de zege, maar moest uiteindelijk ook in vijf sets plooien.

En dus was het David Goffin die op zijn eentje de hele eer van België moest redden. Hoewel hij het in het begin van de partij nog moeilijk had met zijn tegenstrever, kon hij hoe langer hoe meer zijn wil opleggen. In vier sets maakte hij het uiteindelijk af, en zo verzekerde hij de Belgen ook meteen van minstens een landgenoot in de tweede ronde.

Match of the day

Wij waren daarnaast vooral ook geïnteresseerd in de eerste match van titelverdedigster Maria Sharapova (WTA-2). Met de Estse Kaia Kanepi (WTA-49) ben je namelijk nooit helemaal klaar voordat je “game, set and match” hoort. Sharapova bleef echter de volledige partij geconcentreerd en maakte het met 6-2 en 6-4 af. Een aantal andere reekshoofden brachten het er minder goed vanaf op deze tweede dag.

Zo mogen Barbora Zahlavova Strychova (WTA-22) en Adrian Mannarino (ATP-32) hun dromen op een titel al opbergen. Grotere verrassing was nog het uitvallen van Feliciano Lopez (ATP-12) die in drie sets onderuitging tegen Teymuraz Gabashvili (ATP-76). Bij de vrouwen werden zelfs al twee top 15-speelsters uit het toernooi gekegeld. Agnieszka Radwanska (WTA-14) en Venus Williams (WTA-15) werden namelijk opzijgezet door respectievelijk Annika Beck (WTA-81) en Sloane Stephens (WTA-41).

Moment van de dag

Ook naast het veld was er op maandag heel wat te beleven. Zo kregen de vliegende (in dit geval redelijk letterlijk te nemen) camera’s van Roland Garros redelijk wat aandacht:

Ook Andy Murray – die zijn eerste wedstrijd redelijk eenvoudig afwerkte – was niet uit het nieuws weg te houden. Eerst werd hij in het publiek gespot als een fervente supporter:

En later kwam er ook nog het interview met maatje Thanasi Kokkinakis waarin die laatste wel twee heel speciale namen voor Murray’s honden bedacht: Binky en Kinky. Het volledige interview kan je terugvinden op de website van de ATP World Tour.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws