Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros: Dag 2 round up

Roland Garros: Dag 2 round up

Roland Garros: Dag 2 round up

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De avond valt over Parijs en dus is het weer tijd om nieuwe awards uit te delen. Kirsten Flipkens kon er eentje bemachtigen, al was dat dan niet voor haar overwinning.

Laat ons beginnen met de award voor commotie van de dag. De winnaar is natuurlijk Sergiy Stakhovsky die op een beslissing van de scheidsrechter prompt zijn smartphone gaat halen en de afdruk fotografeert. De scheidsrechter zegt buiten, Stakhovsky zegt binnen, maar oordeel zelf maar:

“Awel, hier is waar jullie om gevraagd hebben”

Of de scheidsrechter dus in de fout ging, laten we in het midden, maar er zijn vandaag nog wel enkele fouten gemaakt. Zo was het de dag van de foute outfits. Sloane Stephens eindigt derde, maar ook Svetlana Kuznetsova verdient een eervolle vermelding:

“Blauwe lucht, maar half bewolkt voor Kuznetsova”

Maar de winnaar is… Gael Monfils. Met zijn karakteristieke mouwloze shirts was het vandaag te koud en dus deed hij er een nauw aansluitend sweatshirt onder in zwart en rood…

“Dit is de outfit van Gael Monfils. Opgelet: kan hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken”

Maar er werden nog fouten gemaakt rond kleding. Roland Garros krijgt zelf de award voor de meest misplaatste opmerking.

“De altijd kleurrijke Mattek-Sands gooit de bal op op court 14”

Volgens ons is Mattek-Sands voor de uitzondering echter eens in zwart en wit gekleed. Maar er zijn ook positieve awards. Zo krijgt Robin Haase de award voor mirakel van de dag:

“Breaking: Robin Haase wint een tiebreak met 7-3 tegen Kenny De Schepper. Daarmee stopt hij een serie van 17 verloren tiebreaks op rij. Einde van een tijdperk”

Ook een positieve award is die voor knapste overwinnigssprong. Die is voor Tsonga, die met 6-2, 6-2 en 6-3 won tegen Bedene:

“De vreugde van Tsonga: Hij plaatste zich voor de tweede ronde! Gewonnen met 6-2 6-2 en 6-3 tegen Bedene in 1 uur en 47 minuten.”

En dan hebben we nog twee awards voor Belgen. Kirsten Flipkens moet de hare echter delen met Andy Murray. Zij krijgt hem echter voor de tofste foto uit de oude doos:

Tot slot is er nog de award voor “match van de dag van morgen”. En we hebben het al een beetje verklapt, maar natuurlijk gaat die vandaag naar David Goffin tegen Novak Djokovic. Hopelijk kan Goffin het Djokovic toch redelijk moeilijk maken, maar hij trainde alvast op center court:

Herinner je je nog David Goffin? De Belg maakte vorig jaar een indruk tegen Federer. Morgen speelt hij tegen Djokovic!”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws