Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros dag 3: Exit Bouchard en Dimitrov, Van Uytvanck stunt

Roland Garros dag 3: Exit Bouchard en Dimitrov, Van Uytvanck stunt

Roland Garros dag 3: Exit Bouchard en Dimitrov, Van Uytvanck stunt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag drie van Roland Garros betekende meteen de laatste dag van de eerste ronde. Enkele toppers struikelden, maar voor de Belgen was er goed nieuws met winst voor Alison Van Uytvanck.

De Belgen

Alison Van Uytvanck zorgde op dag drie voor positief Belgisch nieuws. Tegen Anna Karolina Schmiedlova (WTA-52) bleef ze knokken tot het eind van de partij, en dat loonde. Met twee tiebreaks plaatste ze zich voor de tweede ronde.

De laatste Belg die in het enkelspel in actie moest komen was Germain Gigounon. Tegen Richard Gasquet (ATP-21) stond hij voor een haast onmogelijke opdracht. Op Court Suzanne Lenglen ging hij toch lange tijd mee met de ervaren Fransman. Uiteindelijk bleek het echter niet voldoende te zijn en moest Gigounon het hoofd buigen in drie sets.

Voor de tweede dag op rij was er ook slecht nieuws voor Steve Darcis. Hij werd nu ook in het dubbelspel uitgeschakeld en zo werd het voor hem een Roland Garros om snel te vergeten.

Match of the Day

Op dag 3 stonden ook heel wat toppers geprogrammeerd. Onder andere Novak Djokovic (ATP-1), Serena Williams (WTA-1), David Ferrer (ATP-8), Petra Kvitova (WTA-4) en Caroline Wozniacki (WTA-5) kwamen in actie. Hoewel de ene het al wat lastiger had dan de andere (Kvitova had bijvoorbeeld een derde set nodig), plaatsten zij zich allemaal voor de tweede ronde.

Dat kan niet gezegd worden van Eugenie Bouchard (WTA-6). Zij is dit jaar op de sukkel, en zette die trend ook op Roland Garros voort. Tegen de Française Kristina Mladenovic (WTA-54) haalde ze nooit haar topniveau. Tot groot jolijt van het publiek knikkerde Mladenovic het zesde reekshoofd met twee keer 6-4 uit het toernooi. Ook voor Grigor Dimitrov (ATP-11) zit het toernooi er al op. Na een spannende eerste set, brak Jack Sock (ATP-36) het tiende reekshoofd helemaal. Na 7-6 (7), 6-2 en 6-3 moest ook Dimitrov zijn koffers pakken.

De Match of the Day tussen Belinda Bencic (WTA-35) en Daniella Hantuchova (WTA-59) werd tot slot gewonnen door de jonge Zwitserse Bencic. Hoewel we zware tegenstand van Hantuchova hadden verwacht, bleek Bencic te stabiel om aan het wankelen te brengen. Met tweemaal 6-3 plaatste ze zich voor de tweede ronde.

Moment van de dag

Het moment van de dag ligt voor de hand. Heb je Serena Williams al ooit zien gieren van het lachen nadat ze een punt verloren heeft? Wel, wij ook niet. Tot vandaag dan. In haar eerste ronde-partij (die ze met 6-2 en 6-3 simpel won) was ze even de bal kwijt, en toen gebeurde dit:

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws