Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros: dag 3 round up

Roland Garros: dag 3 round up

Roland Garros: dag 3 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De derde dag van Roland Garros werd geteisterd door regen. Toch werden er genoeg partijen afgewerkt om ook vandaag weer een aantal awards uit te reiken.

De award van pechvogel gaat zeker en vast naar de Australiër Bernard Tomic. Eerder deze week vernam hij dat zijn vader en tevens coach niet werd toegelaten tot het stadium omdat hij op de vuist was gegaan met zoonlief zijn sparringpartner. Op de koop toe moest de jonge Tomic ook nog eens opgeven in zijn eerste partij tegen Victor Hanescu. De Australiër blijft echter als een blok achter zijn vader staan.

 “Hij is nog steeds mijn vader en coach en ik hou enorm veel van hem.”

Nog iemand die veel van haar vader houdt is Marion Bartoli. De Française probeerde het een aantal weken zonder ‘papa’ aan haar zijde, maar in Parijs is Walter weer van de partij. Fit is de dubbelhandig spelende Bartoli echter niet, maar dankzij een grote portie vechtlust versloeg ze Olga Govortsova in drie sets. En dat leverde haar precies toch wat respect op…

“Ik hou ervan dat Marion Bartoli bewijst dat je geen wandelende tak hoeft te zijn om een succesvolle atlete te zijn.”

Over wandelende takken gesproken. De volgende award is voor Maria Sharapova. De Russische ontpopte zich op haar vrije dag tot een ware poetsvrouw. Een getalenteerde vrouw als je het ons vraagt, die Maria…

“Dit is wat ze mij laten doen op vrije dagen…”

De award voor de grootste choke van de dag gaat naar Daniela Hantuchova. De Slowaakse speelde in de eerste ronde tegen Jelena Jankovic. Hantuchova verloor de eerste set maar verkwanselde in set 2 een 5-0-voorsprong en 4 setpunten. Jankovic zegevierde uiteindelijk in de tiebreak.

Daniela Hantuchova heeft een 5-0-voorsprong verkwanseld en Jankovic, die de eerste set won, komt terug tot 5-5 en redde een aantal setpunten. Hantuchova haat voorstaan in een wedstrijd.”

De award voor mooiste zegegebaar gaat naar Novak Djokovic. De nummer 1 ter wereld nam in drie sets afstand van onze David Goffin, maar moest wel diep gaan. Na de wedstrijd was zijn ontlading dan ook duidelijk merkbaar. We vragen ons bovendien af of ‘Nole’ niet stiekem gaan gluren is naar landgenote Ana Ivanovic, want het gebaar komt ons wel heel erg bekend voor…

De award voor de schattigste meisjes ten slotte gaat naar Sorana Cirstea en Ana Ivanovic. De twee vriendinnen wilden vanmorgen een stevig potje trainen, maar hun plannen vielen letterlijk in het water. Ze trakteerden de fans wel op een leuke foto.

“Zomer in Parijs…”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws