Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros: Dag 5 round up

Roland Garros: Dag 5 round up

Roland Garros: Dag 5 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Opnieuw een natte dag in Parijs, maar daardoor krijgt ook Roland Garros weer een award tijdens deze round up van dag vijf. Alles samen krijgt het toernooi er vandaag zelfs drie!

Regen begint het sleutelwoord te worden van het gravelseizoen van 2013. Ook Roland Garros wordt er niet van gespaard en vandaag moesten opnieuw een heleboel wedstrijden (waaronder die van Flipkens) uitgesteld worden. De beelden van bedekte courts en paraplu’s doet ons flashbacks krijgen naar de Brussels Open. Daarom krijgt Roland Garros dan ook de award voor beste Brussels Open-lookalike.

Toch kunnen ze in Parijs tijdens al die regen ook nog plezier maken. En ook dat verdient een award:

“Kleine Lacoste-krokodilletjes ontspannen zich in de regen op court Suzanne Lenglen. Ik hou van de creativiteit van Roland Garros”

En ook de spelers proberen zich bezig te houden tijdens de regen. Dit filmpje is al wat ouder en gaat ook niet enkel over wat spelers doen als het regent, maar toch kan het niet ontbreken op deze awardshow.

Tussen de buien door werd er echter ook nog getennist. En zo werden er ook verrassende resultaten neergezet. Zo versloeg Bethanie Mattek Sands ex-Roland Garros-kampioene Li Na, die dit jaar toch ook een schaduwfavoriete was. Toch krijgt Mattek Sands de award niet voor haar overwinning, maar wel voor de opluchting toen ze net voor de regen Li naar huis stuurde:

“Je kent haar misschien niet, maar hier is de beul van Li Na, de Amerikaanse Bethanie Mattek Sands”

Maar uiteindelijk komt alles toch terug op het weer. Zelf de wedstrijd van Djokovic wordt geanalyseerd in weertermen, ook al was het dan een van de weinige wedstrijden die niet onderbroken werd door de regen:

“Er was geen regen op de parade (afgeleid van de Broadway-hit ‘don’t rain on my parade’, nvdr.) van Djokovic toen het eerste reekshoofd slechts vier games verloor voor zijn overwinning”

En dus moeten we misschien gewoon stellen dat het weer de grote winnaar wordt van de eerste week Roland Garros-awards. Toch willen we niet met regen afsluiten, en dus delen we nog twee laatste awards voor vandaag uit. Eerst de dagelijkse award voor “match van de dag van morgen”. Natuurlijk gaat die naar de wedstrijd tussen Kirsten Flipkens en Francesca Schiavone (waardoor de award dus eigenlijk omgedoopt moet worden naar “match van vandaag die morgen pas gespeeld zal worden”).

De allerlaatste award van vandaag gaat echter opnieuw naar Roland Garros zelf. Deze keer niet voor het slechte weer, maar voor een neveneffect van al die interessante tennis: de award voor afleiding:

“Sorry… Of eigenlijk, toch niet. RT Waargebeurd!”
In de foto: links: Roland Garros, alsjeblieft, ik probeer te studeren!
Rechts: Kijk naar mij!

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws