Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros : dag 6-7-8 round up

Roland Garros : dag 6-7-8 round up

Roland Garros : dag 6-7-8 round up

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het is eindelijk lente in Parijs, en de afgelopen dagen konden we genieten van enkele thrillers op de baan.. Tijd dus om nog eens awards uit te delen!

De meest besproken match van dit weekend was ongetwijfeld Haas vs. Isner. De Amerikaan heeft inmiddels een patent op marathonmatchen, en ook gisteren deed hij die naam alle eer aan.

De eerste award gaat naar Nicolas Mahut die in Wimbledon het onderspit moest delven na een legendarische 68-70 in de vijfde set. Het weerhoudt hem er niet van om John Isner aan te moedigen op twitter :

Zo’n vechter John.. Komaan John Isner

Maar het dertiende (13e!) matchpunt werd Isner fataal, de 35-jarige Tommy Haas ging met de overwinning lopen ! De tweede award gaat dus naar de Duitser, die door Andre Sa getrakteerd werd op een ijsje..

Haagen-Dazs met Haas.. Wel verdiend na een 4h37 durende match

Ook op zondag was er een Tommy aan het feest : Tommy Robredo. Hij werd de eerste man sinds 1927 die een 0-2 achterstand kon ombuigen in 3-2 winst, en dat 3 keer op rij. Robredo, die lang uit was met blessures, barstte nadien in tranen uit op de court, en verdiend van ons de derde award van dit weekend.

Een staande ovatie voor Robredo op Chatrier, terwijl de 31-jarige speler in tranen uitbarst op de bank

De vierde award gaat naar.. het publiek die een schitterende sfeer wist te creëren op Chatrier tijdens de 5-setter Federer – Simon

Publiek verdeeld. De ene helft schreeuwt “Gilou” en de andere helft “Roger” !

Vandaag was ook Hollywood-ster Leonardo Di Caprio op bezoek in Parijs, al deed hij zijn uiterste best om zo incognito mogelijk naar Federer-Simon te kijken. En ook dat verdient een award !

Leonardo Di Caprio alert op Philippe Chatrier.. althans ik denk toch dat hij het is ?

Tot slot nog een award voor Sharapova die vrijdag toonde dat ze niet veel van het mannentennis kent.. Misschien toch wat meer voor haar vriend Dimitrov gaan supporteren ?

Ik denk dat ik meer tennis op Roland Garros moet bekijken. Gisteren wist ik niet wie Paire was, en vandaag Chardy ? Ik moet dringend mijn tenniskennis bijspijkeren..

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws