Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros: Dag 9 round up

Roland Garros: Dag 9 round up

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op maandag stonden de laatste vierde ronde matchen op het menu. Na vandaag kennen we dus de kwartfinalisten op Roland Garros. We zetten de belangrijkste/leukste momenten van dag 9 even op een rijtje.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bij die spannende wedstrijden om een plaats in de kwartfinale gaan soms bloed, zweet en tranen gepaard. En meer dan eens moet het racket het ontgelden wanneer spelers gefrustreerd geraken.
De eerste award gaat vandaag dan ook naar de racket van Mikhail Youzhny, die in 3 korte sets verloor van Tommy Haas. We hopen dan ook dat de ballenjongen de racket gered heeft van de schroothoop.

De tweede award van de dag werd reeds uitgereikt vandaag.. en dat in de vorm van een taart. Rafaël Nadal vierde vandaag zijn 27e verjaardag, en dat werd uitgebreid gevierd op de court.

Elke dag in Parijs heeft natuurlijk zijn spannende vijfsetter. Vandaag was dat de match Wawrinka vs. Gasquet. De Zwitser haalde het met 8-6 in de vijfde set van de Franse “chouchou”, maar beide heren boden den tennisliefhebber zo’n spektakel dat ze elk een award verdienen

 

 

Tot slot nog een award voor de “blondine van de dag”. De meningen over de haarkleur van Agnieszka Radwanska zijn verdeeld, maar wat vindt u van Ana Ivanovic als blondine ?

Tot slot nog een overzicht van de kwartfinales :

Mannen :
Djokovic (1) vs. Haas (12)
Nadal (3) vs. Wawrinka (9)
Robredo (32) vs. Ferrer (4)
Tsonga (6) vs. Federer (2)

Vrouwen :
Serena Williams (1) vs. Kuznetsova
Agnieszka Radwanska (4) vs. Errani (5)
Kirilenko (12) vs. Azarenka (3)
Jankovic (18) vs. Sharapova (2)

Rendez-vous demain ?

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER