Home » Roland Garros » Grand Slam » Roland Garros krijgt verrassende finale bij de vrouwen

Roland Garros krijgt verrassende finale bij de vrouwen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Door het slechte weer werden beide halve finales bij de vrouwen op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) tegelijkertijd afgewerkt. Ashleigh Barty (WTA-8) en Marketa Vondrousova (WTA-38) strijden zaterdag om een eerste grandslamtitel.

Op Court Suzanne Lenglen stond achtste reekshoofd Barty tegenover de verrassende Amanda Anisimova (WTA-51). De Australische leek op weg te zijn naar makkelijke setwinst en liep al snel 5-0 uit. Anisimova kwam echter helemaal langszij, maar slaagde er niet in om de set uit te serveren. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 6-7 (4) naar de 17-jarige Amerikaanse.

In de tweede set scoorde Anisimova twaalf punten op rij en ze liep 0-3 uit. Toen schakelde Barty een versnelling hoger en met zes spelletjes op rij haalde ze de tweede set binnen met 6-3. In de derde set kwam Anisimova aanvankelijk op voorsprong, maar Barty beet zich vast in haar prooi en won de set met 6-3. Voor de 23-jarige Barty is het de eerste grandslamfinale uit haar carrière, eerder dit jaar won ze al het WTA-toernooi van Miami.

Sprookje Vondrousova duurt voort

Marketa Vondrousova - © Jimmie48 Tennis Photography
Marketa Vondrousova – © Jimmie48 Tennis Photography

Op Court Simonne-Mathieu moest de 19-jarige Vondrousova aan de bak tegen de 26-jarige Britse Johanna Konta (WTA-26). Konta mocht serveren voor de eerste set, maar slaagde er niet in en zo ging de Tsjechische met de 7-5 setwinst lopen. Eenzelfde scenario in de tweede set waar Konta er opnieuw niet in slaagde om het hoofd koel te houden. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging naar de 19-jarige Vondrousova met 7-6 (2).

In de finale krijgen we een verrassend duel tussen achtste reekshoofd Barty en de ongeplaatste Vondrousova. Barty en Voudrousova speelden reeds twee keer tegenover elkaar, telkens trok de Australische aan het langste eind. Hun twee vorige ontmoetingen vonden plaats op gras in Birmingham in 2017, en op hardcourt in Cincinnati in 2018.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden