Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros Preview: 3 Belgen op dag 3

Roland Garros Preview: 3 Belgen op dag 3

Roland Garros Preview: 3 Belgen op dag 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de derde dag van de Franse kampioenschappen, betreden 3 Belgen het gravel. Verder spelen onder meer Novak Djokovic, Rafael Nadal en Serena Williams hun eerste ronde-partij.

Belgen op de baan

Germain Gigounon (ATP-209) neemt het in zijn eerste ronde op tegen een van de publiekslievelingen. Op het court Suzanne Lenglen kruist hij de degens met niemand minder dan Richard Gasquet (ATP-21). De Fransman is twintigste reekshoofd maar wist op eigen bodem nog nooit echt potten te breken. Zijn beste resultaten behaalde hij in 2011, 2012 en 2013. Hij strandde toen telkens in de vierde ronde tegen achtereenvolgens Djokovic, Murray en Wawrinka. Vorig jaar moest Gasquet in drie korte sets het onderspit delven tegen Fernando Verdasco. De twee stonden nooit eerder tegenover elkaar. Benieuwd of Gigounon de 188 plaatsen hoger gerangschikte troon van Gasquet aan het wankelen kan brengen.

Alison Van Uytvanck (WTA-93) komt op court 16 uit tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-52). In de onderlinge ontmoetingen staat het 0-2 in het voordeel van Schmiedlova. Bovendien haalde Schmiedlova ter voorbereiding op Roland Garros de halve finale van het WTA-toernooi van Marrakech in Marokko. Van Uytvanck worstelde zich in hetzelfde toernooi door de kwalificaties, maar moest in de eerste ronde de duimen leggen tegen Monica Puig (WTA-86).

Steve Darcis (ATP-76) tot slot neemt het met zijn dubbelpartner Marcus Daniell (ATP-639) op tegen de tandem Marcin MatkowskiNenad Zimonjic. Voor Darcis en zijn Nieuw-Zeelandse kompaan belooft dit geen makkelijke klus te worden. Het Pools-Servische duo aan de andere kant van het net behoort tot de top van het dubbelspel. Beide heren staan in de top 20 van de dubbelranking en speelden begin deze maand de finale van de ATP World Tour Masters 1000 in Madrid. Darcis en Daniell daarentegen speelden nog nooit samen.

Match of the day

Uiteraard is het uitkijken naar de toppers die in actie komen. Novak Djokovic (ATP-1) zou niet al te veel problemen mogen hebben met Jarkko Nieminen (ATP-87). De Serviër trok reeds vier keer het laken naar zich toe, terwijl de Fin slechts eenmaal aan het langste eind kon trekken.

Ook Rafael Nadal (ATP-7) zou ondanks zijn terugval op de ranking niet al te veel hinder mogen ondervinden van Quentin Halys (ATP-296). De Fransman is maar liefst tien jaar jonger dan gravelbeest Nadal maar of dit Rafa enigszins van zijn stuk brengt, is zeer de vraag.

Serena Williams (WTA-1) tenslotte, neemt het op tegen Andrea Hlavackova (WTA-190). De twee speelden reeds één keer tegen elkaar. In 2012 veegde Williams op de US Open de vloer aan met de Tsjechische. In de achtste finale stond een droge 6-0 6-0 op het scorebord.

De echte match of the day belooft echter de ontmoeting tussen Belinda Bencic (WTA-35) en Daniela Hantuchova (WTA-59) te worden. Bencic wordt gezien als het nieuwe Zwitserse wonderkind maar kan voorlopig de verwachtingen niet echt inlossen. Hantuchova timmert al jaren aan haar weg naar de top, met ups en downs, maar kan steeds terugvallen op degelijk tennis. De dames stonden in het verleden tweemaal tegenover elkaar. In 2014 won Hantuchova gemakkelijk, in Miami dit jaar eiste Bencic de overwinning op. Geen van beide matchen vond echter op gravel plaats.

Een eervolle vermelding gaat tenslotte naar de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-11). Hij neemt het in zijn eerste ronde op tegen de lange Amerikaan Jack Sock (ATP-37). What’s in a name…

Programma Dag 3

R1: Germain Gigounon vs. Richard Gasquet (FRA) [20]
Court Suzanne Lenglen, 3e match vanaf 11 uur

R1: Alison Van Uytvanck vs. Anna Karolina Schmiedlova (SVK)
Court 16, 2e match vanaf 11 uur

R1: Steve Darcis/Marcus Daniell (NZL) vs. Marcin Matkowski (POL)/Nenad Zimonijc (SRB)
Court 11, 3e match vanaf 11 uur

Match of the day

R1:[2] Belinda Bencic (SUI) vs. Daniela Hantuchova (SVK)
Court 7, 4e match vanaf 11 uur

Het volledige programma van Dag 3 kan je hier terugvinden.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws