Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros Preview: Belgische derde rondes en blockbusters op zaterdag

Roland Garros Preview: Belgische derde rondes en blockbusters op zaterdag

Roland Garros Preview: Belgische derde rondes en blockbusters op zaterdag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op zaterdag wordt de eerste week van Roland Garros afgerond. En het belooft een spetterende dag te worden. Niet alleen komen er opnieuw drie Belgen in actie, er staan ook heel wat blockbusters gepland op het Parijse gravel.

De Belgen

Drie Belgen die op de laatste dag van de eerste week van een Grand Slam in actie komen; België heeft wel eens slechtere tijden gekend. Zowel Alison Van Uytvanck (WTA-93) als David Goffin (ATP-18) werken zaterdag hun derde ronde af. Ysaline Bonaventure (WTA D-77) komt dan weer in actie in de tweede ronde van het dubbelspel.

Eerst is het aan Bonaventure. Nadat zij aan de zijde van Anna Karolina Schmiedlova (WTA D-324) verrassend de zesde reekshoofden uitschakelden in de eerste ronde, mogen ze het nu opnemen tegen Hao-Ching Chan (WTA D-35) en Anabel Madina Garrigues (WTA D-40). Zij vechten onderling om 11 uur op court 3 uit wie naar de kwartfinale mag.

Daarna richten alle Belgische ogen zich naar court 1. Als tweede wedstrijd na 11 uur (na een vrouwenpartij) staat daar namelijk de wedstrijd van Goffin gepland. In het hol van de leeuw zal hij het daar opnemen tegen thuisspeler Jeremy Chardy (ATP-45). Net als La Goff raakte Chardy nog maar een keer voorbij de derde ronde in Parijs. En hoewel Chardy duidelijk het publiek aan zijn kant zal hebben, spreken de andere statistieken in Goffins voordeel. De Belg staat namelijk niet enkel hoger gerangschikt, hij heeft dit jaar ook al meer partijen gewonnen, heeft in zijn vier jaar jongere leven al meer toernooien gewonnen en staat hoger dan Chardy ooit gestaan heeft. Het wordt het eerste duel tussen beide spelers. De winnaar wacht mogelijk een vierde ronde tegen niemand minder dan Andy Murray (ATP-3).

Ook Van Uytvanck zal niet moeten rekenen op de steun van het publiek. Ook zij staat namelijk oog in oog met een Française. Op Court Suzanne-Lenglen neemt ze het tijdens de tweede partij na 11 uur (na een mannenmatch) op tegen Kristina Mladenovic (WTA-44). En dan zal alles behalve een makkelijke klus worden voor Ali. Op het WTA-toernooi van Marrakesh haalde Mladenovic namelijk nog de halve finales, en vorige week stond ze zelfs in de finale van het toernooi van Strasbourg, al kreeg ze daar wel wat hulp voor (in de kwartfinales kwam haar tegenstandster niet opdagen, en in de halve finale gaf de tegenpartij in het begin van de tweede set op). Toch heeft Van Uytvanck goede herinneringen aan de Franse. Vorig jaar won ze namelijk de enige eerdere partij op het toernooi van Wuhan (hardcourt) met 6-2 en 7-5.

Match of the Day

Supporters zullen het op zaterdag echter moeilijk hebben om te kiezen welke partij ze zouden moeten volgen. De hele dag lang staan er namelijk toppartijen geprogrammeerd. Mocht je geen zin hebben in Belgisch tennis, dan is de wedstrijd tussen Andrea Petkovic (WTA-10) en Sara Errani (WTA-17) misschien wel een aanrader. Gravelbeest Errani wil namelijk maar wat graag haar kunstje van 2012 (toen was ze verliezend finaliste was) overdoen, maar Petkovic zal dat niet zomaar willen laten gebeuren.

Bij de mannen is het dan weer vooral uitkijken naar wat de jonge Australische toptalenten kunnen tegen de gevestigde waarden. Negentwintigste reekshoofd Nick Kyrgos (ATP-30) probeert Andy Murry iets in de weg te leggen, terwijl Murray’s maatje Thanasi Kokkinakis (ATP-84) zijn best zal doen om het Novak Djokovic (ATP-1) lastig te maken. Of de Aussies daar ook in gaan slagen, valt nog af te wachten.

Maar dé belangrijkste afspraak van de dag wordt de – ongetwijfeld – beklijvende partij tussen Serena Williams (WTA-1) en Victoria Azarenka (WTA-27). Enkele weken geleden verkwanselde Azarenka nog matchpunten tegen La Williams, maar daar lijkt ze alweer volledig van hersteld te zijn. In haar eerste twee rondes had ze namelijk totaal geen problemen, terwijl dat toch een ander verhaal is voor Williams. Vooral in haar tweede ronde maakte zij indruk met haar hoge aantal directe fouten. Het kostte haar bijna haar kop, maar uiteindelijk kon ze de scheve situatie alsnog rechttrekken. Een interessante match-up wordt het dus vrijwel zeker.

[alert type=”info” title=”Programma dag 7″]De Belgen

R3: Ysaline Bonaventure & Anna Karolina Schmiedlova (SVK) vs. Hao-Ching Chan (TPE) & Anabel Medina Garrigues (ESP)
Court 3, 11 uur

R3: Alison Van Uytvanck vs. Kristina Mladenovic (FRA)
Court Suzanne-Lenglen, 2de partij na 11 uur

R3: [17] David Goffin vs. Jeremy Chardy (FRA)
Court 1, 2de partij na 11 uur

Matches of the Day

R3: [3] Andy Murray (GBR) vs. [29] Nick Kyrgios (AUS)
Court Suzanne-Lenglen, 11 uur

R3: [10] Andrea Petkovic (GER) vs. [17] Sara Errani (ITA)
Court 1, 11 uur

R3: [1] Novak Djokovic (SRB) vs. Thanasi Kokkinakis (AUS)
Court Philippe-Chatrier, 2de partij na 11 uur

R3: [1] Serena Williams (USA) vs. [27] Victoria Azarenka (BLR)
Court Philippe-Chatrier, 4de partij na 11 uur

Het volledige programma van dag 7 kan je hier vinden.[/alert]

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws