Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros preview: halve finales bij de mannen

Roland Garros preview: halve finales bij de mannen

Roland Garros preview: halve finales bij de mannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gisteren stonden de halve finales van de vrouwen op het programma. Vandaag is het de beurt aan de mannen om hun plaatsje in de finale te verzilveren.

Belgen in actie

Vandaag komen er geen Belgen in actie. Kim Clijsters krijgt een rustdag in de Perrier Legends Trophy. Voor rolstoeltennisser Joachim Gérard zit ook het dubbeltoernooi er op. Hij verloor met zijn dubbelpartner Stéphane Houdet (ITF-2) van een Argentijns/Frans duo na een supertiebreak.

Match of the day

Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) en Stanislas Wawrinka (ATP-9) starten hun halve finale omstreeks 13 uur op het Court Philippe-Chatrier. Tsonga is de laatste Fransman in het toernooi en maakt nog steeds kans om de eerste Franse eindwinnaar te worden sinds Yannick Noah in 1983. In onderlinge duels staat het 3-3. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen door de Zwitser. Twee maal eerder bekampten de dertigers elkaar op Roland Garros. Beide spelers wonnen één maal, maar beide partijen werden beslecht in een vijfsetter. Wordt het deze keer opnieuw een vijfsetter?

De tweede halve finale gaat tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Andy Murray (ATP-3). De Serviër wordt gezien als favoriet in deze wedstrijd nadat hij in de vorige ronde Nadal zijn tweede nederlaag op Roland Garros aansmeerde.  Zowel Djokovic als Murray verloren dit jaar nog geen wedstrijd op gravel. In onderlinge ontmoetingen staat het 18-8 in het voordeel van de Servische nummer één van de wereld. Murray kon de laatste maal van Djokovic winnen in de finale van Wimbledon in 2013.

 

[alert type=”info” title=”Programma dag 13″]

HF: Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14] vs. Stanislas Wawrinka (SUI) [8]
Court Philippe Chatrier, 13 uur

HF: Novak Djokovic (SRB) [1] vs. Andy Murray (GBR) [3]
Court Philippe Chatrier, tweede partij na 13 uur

Het volledige programma van dag 13 kan je hier vinden.
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws