Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros Preview: Openingsdag met Coppejans en Flipkens

Roland Garros Preview: Openingsdag met Coppejans en Flipkens

Roland Garros Preview: Openingsdag met Coppejans en Flipkens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zondag 24 mei 2015 staat bij menig tennisfans al een tijdje met rode viltstift omcirkeld in hun agenda’s. Onder de Eifeltoren wordt namelijk de allereerste bal van Roland Garros 2015 gespeeld. Op dag een komen meteen ook twee Belgen in actie: Kimmer Coppejans (ATP-109) en Kirsten Flipkens (WTA-73). 

Belgen in actie

Voor Kimmer Coppejans wordt het zijn grote vuurdoop. Voor het eerst komt hij in actie op de hoofdtabel van een Grand Slam. Nadat hij zich via de kwalificaties plaatste, wacht hem nu in de eerste ronde een haalbare kaart. Met thuisspeler en wildcard Nicolas Mahut (ATP-112; de marathonman van Wimbledon 2010) treft hij namelijk een van de weinige spelers die buiten de top 100 gerangschikt zijn. Vorig jaar speelden zij in Rosmalen, Nederland, al een eerste keer tegen elkaar. Toen al wist Coppejans een set af te snoepen, alvorens uiteindelijk te moeten wijken: 3-6, 6-3 en 3-6. Echter, dat was op gras, de lievelingsondergrond van Mahut, en niet zoals in Parijs op gemalen baksteen. Daarbij komt nog de progressie die Coppejans het afgelopen jaar heeft gemaakt, en zo begint hij morgen niet eens als underdog aan zijn partij. Bijkomend pluspunt voor de Belg is dat hij meteen op een showcourt mag aantreden, het voordeel van het spelen tegen een Fransman.

Ook Kirsten Flipkens speelt op een showcourt. Hoewel zij door een blessure lang onzeker was voor de tweede Grand Slam van het jaar, raakte ze uiteindelijk net op tijd klaar. Zelf heeft ze echter nog veel vraagtekens achter haar fitheid en spel gezet en dus wordt het nog afwachten hoe ze uiteindelijk op het terrein zal verschijnen. Tegen Elena Vesnina (WTA-95) zal ze nochtans fit moeten zijn. Het verleden staat namelijk aan de Russische haar kant. Van de afgelopen vier duels, won Vesnina er drie. Court 17 wordt het decor van hun vijfde duel.

Match of the day

Op de eerste dag van Roland Garros wordt het al meteen uitkijken naar enkele toppers. Onder andere Simona Halep (WTA-3), Roger Federer (ATP-2), Ana Ivanovic (WTA-7) en Kei Nishikori (ATP-5) beginnen al op zondag aan hun tocht richting finale. Hun eerste rondes zouden in elk geval al geen al te grote problemen mogen opleveren voor hen. Wij kijken alvast ook uit naar een partij op court 7. Daar wacht Ivo Karlovic (ATP-26) als 25ste reekshoofd namelijk meteen een knap lastige taak tegen Marcos Baghdatis (ATP-58). Eerder dit jaar vochten zij al een spannend duel uit in Kroatië, toen Baghdatis uiteindelijk aan het langste eind trok.

[alert type=”info” title=”Programma dag 1″]

R1: [Q] Kimmer Coppejans vs. [WC] Nicolas Mahut (FRA)
Court 2, 3de partij vanaf 11.00 uur

R1: Kirsten Flipkens vs. Elena Vesnina (RUS)
Court 17, 4de partij vanaf 11.00 uur

Match of the day 

R1: [25] Ivo Karlovic (CRO) vs. Marcos Baghdatis (CYP)
Court 7, 2de partij vanaf 11.00 uur

Het volledige programma van dag 1 kan je hier vinden

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws