Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros Preview: Vier Belgen strijden voor plaats in tweede ronde

Roland Garros Preview: Vier Belgen strijden voor plaats in tweede ronde

Roland Garros Preview: Vier Belgen strijden voor plaats in tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tweede dag van Roland Garros belooft heel wat interessante affiches op te leveren. Heel wat toppers beginnen aan hun toernooi en er komen maar liefst vier Belgen in actie.

Belgen in actie

Zeventiende reekshoofd David Goffin (ATP-18) heeft mooie herinneringen aan Roland Garros waar hij in 2012 verrassend de achtste finales bereikte. In de eerste speelt hij op papier tegen een haalbare opponent. Goffin treft de Serviër Filip Krajinovic (ATP-99) die nog nooit de tweede ronde van een grandslam bereikte. De Luikenaar won vorig jaar ook het enige onderlinge duel tegen de Serviër. De match wordt gespeeld op Court 2.

Steve Darcis (ATP-78) kende door een polsblessure geen ideale voorbereiding op Roland Garros. Nadat hij eind april in Istanboel moest opgeven, speelde hij immers geen enkel toernooi meer. De 31-jarige Waal neemt het op tegen de Italiaan Simone Bolelli (ATP-59). In de onderlinge duels leidt hij wel met 2-1. Darcis speelt zijn partij op Court 16.

Ruben Bemelmans (ATP-95) is de derde Belgische man op dag 2 van Roland Garros. Hij speelt om 11 uur de eerste match op Court 10 tegen de ervaren Duitser Benjamin Becker (ATP-45). Bemelmans staat voor de eerste keer in zijn loopbaan op de hoofdtabel van de French Open maar kon in drie duels nog nooit van Becker winnen.

Yanina Wickmayer (WTA-79) verdedigt vandaag de eer van de Belgische vrouwen. De 25-jarige speelster lootte in de eerste ronde het negentiende reekshoofd, de Oekraïense Elina Svitolina (WTA-19). Wicky staat wel veel lager op de WTA-ranking maar beschikt over meer ervaring dan haar tegenstandster. De 20-jarige Svitolina geraakte overigens in twee deelnames nog nooit verder dan de tweede ronde op Roland Garros, terwijl onze landgenote al twee keer de derde ronde in Parijs bereikte. Net als Darcis, komt Wickmayer in actie op Court 16.

Match of the day

Op de openingsdag konden alle toppers zich vlot plaatsen voor de tweede ronde. Het is afwachten of er vandaag verrassingen zullen zijn. Veel toppers spelen hun eerste match op Roland Garros. Bij de mannen komen derde en vierde reekshoofd Andy Murray (ATP-3) en Tomas Berdych (ATP-4) in actie. Bij de vrouwen is er een interessant Amerikaans duel tussen de ervaren 34-jarige Venus Williams (WTA-15) en het 12 jaar jongere opkomende talent Sloane Stephens (WTA-41). Wij kijken vooral uit naar de match van titelverdedigster Maria Sharapova (WTA-2). In onze Match of the day neemt ze het op tegen de ervaren Estse Kaia Kanepi (WTA-49) die al twee keer in haar carrière de kwartfinale op Roland Garros behaalde. Het duel wordt gespeeld op het Court Philippe-Chatrier.

[alert type=”info” title= “Programma Dag 2”]

R1: [17] David Goffin vs. Filip Krajinovic (SER)
Court 2, 3de match vanaf 11 uur

R1: Steve Darcis vs. Simone Bolelli (ITA)
Court 16, 4de match vanaf 11 uur

R1: Ruben Bemelmans vs. Benjamin Becker (DUI)
Court 10, Match om 11 uur

R1: Yanina Wickmayer vs. Elina Svitolina [19] (OEK)
Court 16, 2e match vanaf 11 uur

Match of the day

R1:[2] Maria Sharapova (RUS) vs. Kaia Kanepi (EST)
Court Philippe-Chatrier, 3e match vanaf 11 uur

Het volledige programma van Dag 2 kan je hier terugvinden.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws