Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros preview: wint Djokovic of Wawrinka voor het eerst?

Roland Garros preview: wint Djokovic of Wawrinka voor het eerst?

Roland Garros preview: wint Djokovic of Wawrinka voor het eerst?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Twee weken lang konden tennisfans smullen van het graveltennis in Parijs. Op de laatste zondag kunnen de tennisfans genieten van een klepper: de mannenfinale tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Stan Wawrinka (ATP-9).

De Belgen

Na de titel van Kim Clijsters bij de Legendes aan de zijde van Navratilova, zit het toernooi er helemaal op voor onze landgenoten. Volgend jaar krijgen onze Belgische tennissers een nieuwe kans.

Match of the day

Op zondag worden er nog twee titels uitgereikt. Aan de zijde van Bethanie Mattek-Sands (WTA D-19), die reeds het gemengd dubbel won, probeert Lucie Safarova (WTA D-18) revanche te nemen voor haar verloren finale in het enkelspel. Ze ontmoeten Casey Dellacqua (WTA D-24) en Yaroslava Shvedova (WTA D-34) in de finale.

Maar alle ogen zijn natuurlijk gericht op het duel tussen Novak Djokovic en Stan Wawrinka. De afgelopen tien jaar behaalde Rafaël Nadal (ATP-7) maar liefst negen titels, enkel in 2009 kon Roger Federer (ATP-2) de hegemonie doorbreken. Djokovic heeft al acht titels op zijn palmares staan en zou maar wat graag zijn Grand Slam-reeks compleet maken. In 2012 en 2014 moest hij telkens de duimen leggen in de finale. Wawrinka gaat in Parijs voor zijn tweede Grand Slam, na winst in Australië in 2014.

Djokovic lijkt dit jaar ongenaakbaar, en verloor nog maar twee keer dit seizoen. In onderlinge ontmoetingen staat het 17-3 voor de Serviër. Op de Australian Open werd het zowel vorig als dit jaar een vijfsetter, in 2014 won Wawrinka met 9-7 in de vijfde set, dit jaar won Djokovic authoritair met 6-0 in de beslissende set.

[alert type=”info” title=”Programma dag 15″]
F: Bethanie Mattek-Sands (USA) [7] & Lucie Safarova (CZE) [7] vs. Casey Dellacqua (AUS) [12] & Yaroslava Shvedova (KAZ) [12]
Court Philippe Chatrier, 12u

F: Novak Djokovic (SRB) [1] vs. Stan Wawrinka (SUI) [8]
Court Philippe Chatrier, niet voor 15u

Het volledige programma van dag 15 kan je hier vinden.
[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws