Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros round up : titel voor Serena Williams en Rafael Nadal

Roland Garros round up : titel voor Serena Williams en Rafael Nadal

Roland Garros round up : titel voor Serena Williams en Rafael Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na twee weken toptennis in de Franse hoofdstad zijn de nieuwe kampioenen bekend : Serena Williams en Rafael Nadal. Wij blikken nog even terug op het finaleweekend.

Zaterdag stond de clash tussen Serena Williams en Maria Sharapova op het programma. De Amerikaanse is dit jaar in topvorm, en Sharapova kreeg amper kansen in de finale. De Russische startte nochtans met een break, maar kon het hoge tempo niet volhouden. Serena brak terug, en won de eerste set met 6-4. In de tweede set kwam Williams al snel op voorsprong, en op haar eigen opslag kon het het afmaken : 6-4

Voor Serena Williams was het haar tweede titel op Roland Garros, en zestiende Grand Slam. En op de persconferentie achteraf liet ze alvast weten nog even door te willen gaan..

Bij de mannen stond het Spaanse duel tussen Rafael Nadal en David Ferrer op het programma. Ferrer vocht aardig, maar bleek toch een maatje te klein voor ‘Rafa’ die set 1 met 6-3 binnenhaalt. De tweede set werd even verstoord door een actie van een gemaskerde man met een brandende fakkel :

Na enig tumult kon de match toch verdergaan, en opnieuw bleek Nadal op de cruciale momenten de betere : 6-2. Inmiddels regende het lichtjes in Parijs, maar de match kon toch verdergespeeld worden. Nadal had een achtste overwinning in het vizier, en niets of niemand kon hem nog stoppen. Na een 6-3 6-2 6-3 overwinning mocht hij zijn vriend Ferrer omhelzen en kreeg hij de trofee uit handen van Usain Bolt

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws