Home » Grand Slam » Roland Garros » Roland Garros round up : Vooruitblik finales

Roland Garros round up : Vooruitblik finales

Roland Garros round up : Vooruitblik finales

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Opvallende gelijkenissen tussen de halve finales bij de mannen en de vrouwen : telkens één superspannende partij en één makkelijke overwinning.. Wij zetten de hoogtepunten van de halve finales nog even op een rijtje, en blikken vooruit naar de finales…

Bij de vrouwen was er een felle strijd tussen Maria Sharapova en Victoria Azarenka. De titelverdedigster begon fel en haalde de eerste binnen met 6-1. Azarenka liet zich echter niet doen, en vocht terug met 2-6 setwinst in set 2 tot gevolg. De derde set was een waar spektakelstuk, dat meer dan een uur duurde. Uiteindelijk ging de overwinning naar Maria Sharapova met 6-1 2-6 6-4. Voor Sharapova is het de eerste keer dat ze de finale bereikt van de Grand Slam die ze het jaar ervoor won. Maria is alvast klaar voor de finale :

 

De tweede halve finale ging tussen Serena Williams en de finaliste van vorig jaar Sara Erani. De Amerikaanse was duidelijk de betere, en Erani kon amper een punt scoren. Na 45 minuten stonden de droge 6-0 6-1 cijfers op het scoreboard. Weinig tijdverlies voor Williams dus.

 

Een Russisch-Amerikaanse finale dus tussen Sharapova en Serena Williams. Het wordt hun 16e ontmoeting, in onderlinge duels staat het 2-13 voor de Amerikaanse. De twee overwinningen van Sharapova dateren uit 2004, dus mooie Maria heeft zaterdag heel wat werk voor de boeg !

Bij de mannen stond de finale “avant la lettre” Djokovic vs. Nadal op het programma. Beide heren trakteerden de tennisliefhebbers op een waar spektakelstuk van 4 uur en 37 minuten. Het momentum in de partij veranderde voortdurend. Nadal pakte de eerste set met 6-4, Djokovic vocht terug en pakte set 2 met 3-6, maar was dan weer nergens in de derde set. In de vierde set werd het een superspannende strijd. Nadal mocht serveren voor de wedstrijd bij 6-5, maar Djokovic wist een tiebreak uit te brand te slepen die hij dan ook nog eens won.

Een vijfde set dus, waarin Djokovic meteen door de opslag van Nadal ging. Het leek er mooi uit te zien voor de Serviër, tot hij bij 4-3 onder druk kwam te slaan bij zijn opslag, en bij 40-40 een punt maakte maar in het net belandde. Een cruciaal punt in de match, want Nadal wist hierna de break te forceren.

Uiteindelijk ging de overwinning naar Nadal : 6-4 3-6 6-1 6-7(3) 9-7, en zo bereikt hij voor de achtste keer de finale. Daarin treft hij een landgenoot die voor het eerst de finale van een Grand Slam bereikt : David Ferrer. De Franse chouchou Tsonga kwam er totaal niet aan te pas, en zo gaat Ferrer zonder setverlies naar de finale : 6-1 7-6(3) 6-2.

 

In onderlinge ontmoetingen staat het 19-4 voor Nadal, Ferrer is evenwel in vorm. We zijn alvast zeker dat een Spanjaard de titel pakt, wordt het een record voor Nadal, of een primeur voor Ferrer ?

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws