Home » Nieuws » Roland Garros-winnaar werkt momenteel in de supermarkt

Roland Garros-winnaar werkt momenteel in de supermarkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

What a difference a year makes! In juni 2019 won de Duitser Kevin Krawietz op Roland Garros zijn eerste grandslamtoernooi, aan de zijde van Andreas Mies. Nu, bijna een jaar later, werkt de dubbelspecialist voor 450 euro als rekkenvuller in een supermarkt in München.

Nu het tennis volledig stilligt door de coronacrisis, heeft Krawietz een nieuwe invulling van zijn dagen gevonden. “Ik was al langer van plan om een ‘gewone’ job te zoeken. Door het coronavirus heb ik nu de mogelijkheid om dit te doen”, vertelt de 28-jarige Duitser aan Der Spiegel. “Via een vriend kwam ik erachter dat men wanhopig op zoek is naar supermarktpersoneel.”

En dus moet Krawietz al een aantal weken vroeg uit de veren om de rekken te vullen in de supermarkt. “Ik kijk of de worst- en kaasafdeling goed gevuld is en ik sorteer lege dozen. Afgelopen week stond ik aan de ingang, waar ik winkelkarretjes heb ontsmet.”

Uiteraard houdt de Duitse dubbelspecialist zijn conditie ook op peil. “Gelukkig heb ik als professional een speciale vergunning, waardoor ik drie tot vier keer per week kan trainen in de tennishal. Mijn conditie train ik onder meer door te skaten: ik heb inline skates gekocht waarmee ik regelmatig langs het kanaal rijd.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS