Home » Geen categorie » Rolstoeldames in halve finale op kwalificaties World Team Cup

Rolstoeldames in halve finale op kwalificaties World Team Cup

De Belgische dames hebben zich vandaag kunnen plaatsen voor de halve finales op het Europese kwalificatietoernooi van de World Team Cup rolstoeltennis in Turkije. Ze wonnen hun tweede poulewedstrijd met 3-0 tegen Oekraïne.

Rolstoeltennissers Els Verhoeven (ITF Wheelchair-45) en Sofie Cox (ITF Wheelchair-106) speelden vandaag hun tweede en laatste ontmoeting van poule 3 tegen Oekraïne. Bij winst zouden ze zich automatisch plaatsen voor de halve finales. De 21-jarige Cox won de eerste partij overtuigend met 6-0 en 6-0 tegen de niet geklasseerde Olena Grabovska. Onze hoogst gerangschikte Belgische rolstoeltennisster Verhoeven moest het opnemen tegen Olena Shyngaryova (ITF Wheelchair-71). Met een vlotte 6-1 en 6-3 overwinning klopte ze de nummer 1 van Oekraïne en veroverden onze Belgische rollers een plek bij de laatste vier. Het overbodige dubbelspel wonnen ze ook nog met 6-0 en 6-1. In deze halve finale spelen ze waarschijnlijk tegen het tweede reekshoofd Italië.