Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Denayer sneuvelt in halve finale te Sarreguemines

Rolstoeltennisser Denayer sneuvelt in halve finale te Sarreguemines

Mike Denayer (ITF Wheelchair-54) verloor zijn halve finale op de Open Sarreguemines (ITF 3 Series, $ 12 500) tegen het tweede reekshoofd. De Oostenrijker Nico Langmann (ITF Wheelchair-36) was te sterk en won in twee sets. Denayer speelde wel de finale van het dubbelspel, maar verloor in de super tiebreak.

Belgisch nummer twee in het rolstoeltennis, Denayer heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale op het toernooi van Sarreguemines, Frankrijk. De 26-jarige Belg speelde een mooi toernooi met overwinningen tegen de Fransmannen Didier Guiard (ITF Wheelchair-210), 6-0 en 6-0 en Frank Becker (ITF Wheelchair-101), 6-3 en 6-3. In de halve finale speelde hij tegen de ex-nummer 2 bij de junioren, Nico Langmann. Vorige maand won onze landgenoot nog in twee sets in de halve finale van het toernooi in het Franse Morbihan, maar nu was het de Oostenrijker die in twee sets won. De setstanden waren 6-1 en 6-3.

Dubbelspel

Denayer en zijn Franse partner Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-4) stonden als eerste geplaatst in het dubbelspel. De favorieten wonnen in de kwartfinale van het Franse duo Laurent Everaert (ITF Wheelchair-199) en Thierry Vuillet (ITF Wheelchair-460) met 6-2 en 6-2. In de halve finale moest Denayer het in een Belgisch-Frans onderonsje opnemen tegen zijn boezemvriend Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) en de niet geklasseerde Herve Bouchard. Denayer en Peiffer haalden het met  6-4 en 6-4. In de finale speelden Denayer en Peifer tegen de Franse tandem Laurent Giammartini (ITF Wheelchair-77) en Sebastien Husser (ITF Wheelchair-59). Na een spannende wedstrijd moest een super tiebreak beslissen over de winnaar. Het Franse team trok uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 7-6, 2-6 en 10-7. Een mooie prestatie wetende dat Giammartini een ex-nummer 1  van de wereld is, die in 1988 de finale won van de Paralympische Spelen te Seoel en brons (enkel) en zilver (dubbel) won op de Paralympische Spelen van Barcelona in 1992. Tevens won hij de Masters in 1995 en speelde de finale in 1996 en 1998.

Andere Belgen

Ivan Kindt (ITF wheelchair-158) verloor in de eerste ronde van de Fransman Vianney Martin (ITF Wheelchair-NG) met 6-4, 3-6 en 7-5. Gert Vos (ITF Wheelchair-141) verloor ook in de eerste ronde van de Zwitser Raphael Gremion (ITF Wheelchair-112) en dit ook in drie sets. Setstanden waren 6-1, 5-7 en 7-5. In het dubbelspel verloren Kindt en Vos in de halve finale van de winnaars Giammartini en Husser met 6-4 en 6-1. In de second draw behaalde Roland De Meersman (ITF Wheelchair-264) de halve finale, maar moest de duimen leggen tegen de Fransman Thierry Lhuissier (ITF Wheelchair-302). Setstanden waren 7-6 en 6-3. Ook in de halve finale van het dubbelspel verloor De Meersman aan de zijde van de Fransman Abou Konate (ITF Wheelchair-342).