Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Denayer zonder setverlies in finale en wint dubbelfinale

Rolstoeltennisser Denayer zonder setverlies in finale en wint dubbelfinale

Mike Denayer (ITF Wheelchair-56) klopt het tweede reekshoofd Nico Langmann (AUT, ITF Wheelchair-40) in twee sets en plaatst zich voor de finale van het Tournoi Handisport du Morbihan in Erdeven, Frankrijk. Denayer won gisteren reeds de dubbelfinale aan de zijde van de Australiër Keegan Oh-Chee (ITF Wheelchair-45).

De 26-jarige Denayer is, na zijn boezemvriend Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4), de tweede hoogste Belg op de ITF Wheelchair Tennis Ranking en focust zich dit jaar op een selectie voor de Paralympische Spelen in Rio. Volgens de selectiecriteria van het Belgian Paralympic Committee (BPC) moet hij in mei binnen de top 20 staan van de gekuiste versie van de wereldranglijst, maar hij staat nu net binnen de top 50 op die lijst. Om zich te selecteren, speelt hij sinds januari wekelijks een internationaal toernooi, maar tot op heden raakte hij nog niet verder dan de kwartfinale.

FINALE ENKELSPEL

Deze week speelt onze landgenoot in het Franse Erdeven en behaalde hij zonder setverlies de finale. Na overwinningen tegen de Kameroener Serge Mabally (ITF Wheelchair-495), de Marokkaan Ajoub Ettali (ITF Wheelchair-87), de Fransman Sébastien Husser (ITF Wheelchair-53) won hij in de halve finale van de Oostenrijker Langmann met 6-3 en 7-5. In de finale speelt hij tegen het eerste reekshoofd, de Fransman Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-27). In de onderlinge ontmoetingen leidt de Fransman met 3-0, dus is Denayer zeker uit op revanche.

WINNAAR DUBBELFINALE

Gisteren won Denayer samen met zijn Australische partner Oh-Chee het dubbelspel na een driesetter tegen het Frans-Oostenrijkse duo Menguy/Langmann. De setstanden waren 6-3, 3-6 en 10-5.