Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Gérard in kwartfinale Nottingham Indoor

Rolstoeltennisser Gérard in kwartfinale Nottingham Indoor

De als derde geplaatste Joachim Gérard (ITF-9) speelt deze week het tornooi van Nottingham Indoor (ITF 1 Series – $25000) ter voorbereiding van de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters die volgende week plaatsvinden in Londen.

Volgende week zal Gérard zijn finaleplaats van vorig jaar verdedigen op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters. Gisteren speelde hij op het Nottingham Indoor Wheelchair Tennis Tournament zijn eerste wedstrijd tegen de Brit Glen Gent (ITF-137) en won met 6-0 6-1.

Vandaag speelt onze landgenoot in de kwartfinale tegen de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-26). Vorige week klopte hij Jeremiasz nog in de finale van de UNIQLO Doubles Masters. In het enkelspel speelden ze reeds vijf keer tegen elkaar en Gérard won hiervan de laatste vier ontmoetingen.

In het dubbelspel speelt Gérard aan de zijde van de Fransman Nicolas Peifer (ITF-7) en ze wonnen hun eerste wedstrijd tegen het Nederlands/Italiaanse duo Marco Eggink (ITF-286) en Silviu Culea (ITF-108) met 6-0 6-0. Vandaag spelen ze de halve finale tegen de Britten Alfie Hewett (ITF-18) en Mark McCarroll (ITF-11).