Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Gérard is wereldatleet van de maand

Rolstoeltennisser Gérard is wereldatleet van de maand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) werd door het International Paralympic Committee verkozen tot Paralympisch atleet van de maand. Na de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-6) is hij de tweede rolstoeltennisser die deze award krijgt toegereikt.

Gérard eindigde bovenaan de openbare poll voor prestaties in december 2015, waarin hij genomineerd was voor zijn verbluffende overwinning op de NEC Wheelchair Tennis Masters, het prestigieuze eindejaar ITF-kampioenschap, waar onze landgenoot tweemaal in drie dagen won van de Japanner Shingo Kunieda, ‘s werelds nummer 1.

De Belg beëindigde de zegereeks van de Japanner die 77 overwinningen op rij won, door hem in de derde poulewedstrijd te verslaan. Hij herhaalde dit nogmaals in de finale en won toen de Masters titel met 7-5, 2-6 en 6-3.

De 27-jarige rolstoeltennisser uit Limelette, die 2015 afsloot op de derde plaats van de wereldranglijst, behaalde 50% van de stemmen op de Poll van de IPC website. Hij eindigde voor de Canadese slee-ijshockeyspeler Tyler McGregor (25%), de Russische langlaufer Stanislav Chokhlaev (16%), de Britse zwemster Bethany Firth (7%) en de Franse zeiler Damien Seguin (2%).

Volgende week speelt Gérard zijn eerste Grand Slam van het jaar op de Australian Open in Melbourne. Vorige week verloor hij in de halve finale van de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-5) op de Swisse Melbourne Wheelchair Tennis Open (ITF 2 Series, $ 20 000). Met zijn dubbelpartner Fernandez verloor hij de finale tegen het Franse duo Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-3) en Michael Jeremiasz (ITF Wheelchair-13).

    Ronny Van Langendonck

    Ronny Van Langendonck

    MEER NIEUWS