Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Gérard naar finale in Sydney

Rolstoeltennisser Gérard naar finale in Sydney

Rolstoeltennisser Gérard naar finale in Sydney

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-7) heeft zich makkelijk geplaatst voor de finale van de ITF Super Series van Sydney ($ 40 000). Het zesde reekshoofd, de Nederlander Maikel Scheffers kwam op geen enkel ogenblik in het stuk voor en kon al snel terug naar de kleedkamer.

In het Sydney Olympic Park Tennis Centre moest Gérard het opnemen tegen de 32-jarige Nederlander Maikel Scheffers (ITF-6). De Belg startte sterk en won de eerste set overtuigend met 6/2. In de tweede set ging hij verder op zijn elan en won probleemloos met 6/1. En zo staat Jo in zijn eerste ITF-finale van het jaar. Daarin zal hij het moeten opnemen tegen de nummer één van de wereld, de Japanner Shingo Kunieda. Het eerste reekshoofd, Kunieda won zijn halve finale in twee sets van de Brit Gordon Reid (ITF-3). De setstanden waren 6/2 en 6/1.

Gérard en Kunieda spelen voor de zevende keer tegen elkaar en de Japanner won alle ontmoetingen in twee sets, maar onze landgenoot is zeker uit op revanche. “Ik speelde vandaag een goede wedstrijd en ben blij met het geleverde spel, maar het is nog niet gedaan, morgen wil ik mijn job afmaken”, vertelde hij op zijn Facebook pagina.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws