Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Gérard wint Polish Open

Rolstoeltennisser Gérard wint Polish Open

Rolstoeltennisser Gérard wint Polish Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) heeft dit weekend de enkel- en dubbelfinale van de Plock Orlen Polish Open (ITF 2 Series, $ 22 000) gewonnen. In het enkelspel versloeg hij de Spanjaard Martin De la Puente (ITF Wheelchair-18) in twee sets.

Een week na de vierde plaats op het WK rolstoeltennis voor landenteams, heeft Gérard zijn tweede toernooizege van het jaar behaald. In het Poolse Plock ging de Belg als een wervelstorm door het toernooi, waarbij hij slechts twee games verloor in drie wedstrijden. Achtereenvolgens versloeg hij de Pool Jerzy Kulik (ITF Wheelchair-117) met 6-0 en 6-0, de Oostenrijker Martin Legner (ITF Wheelchair-25) met 6-0 en 6-2) en de Griek Stefanos Diamantis (ITF Wheelchair-33) met 6-0 en 6-0. In de finale kreeg hij iets meer weerwerk van de Spanjaard De la Puente en won in twee sets. De setstanden waren 6-2 en 6-3.

In het dubbelspel had hij samen met zijn Duitse partner Steffen Sommerfeld (ITF Wheelchair-47) ook weinig problemen om de titel te pakken. Met 6-1 en 6-1 winst tegen het Koreaans duo Chiol Yong An (ITF Wheelchair-53) en Ji-Hwan Lee (ITF Wheelchair-67) en de Pools-Oostenrijkse tandem Kamil Fabisiak (ITF Wheelchair-31 en Legner, stoomden ze door tot de finale. In die finale wonnen ze van de Griek Diamantis en de Braziliaan Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair-31) met 6-3 en 6-4.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws