Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Sevenans ontvangt trofee voor fantastische carrière

Rolstoeltennisser Sevenans ontvangt trofee voor fantastische carrière

Rolstoeltennisser Sevenans ontvangt trofee voor fantastische carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de viering Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2014, in de Campus Middelheim van de Universiteit Antwerpen, werd deze week rolstoeltennisser Annick Sevenans in de bloemetjes gezet. 

Vorige dinsdag werd de jaarlijkse “Ere-rector Francis Van Loon Award” voor de eerste keer uitgereikt door de Panathlon Club van de Universiteit Antwerpen aan Annick Sevenans. Zij werd als UA-alumnus gevierd voor haar succesvolle carrière in het rolstoeltennis, gecombineerd met de studie Master in de Vergelijkende en Europese Politiek aan de Universiteit Antwerpen. Ze mocht plaatsnemen naast ex-voetballer Piet den Boer, die gehuldigd werd voor zijn bijdrage aan de ethiek in de sport en verkozen werd tot Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2014.

De carrière van Sevenans bevatte heel wat hoogtepunten zoals de deelname aan alle Grand Slams en twee Paralympische Spelen. Ze begon met rolstoeltennis op haar tiende en meteen was duidelijk dat zij het nodige talent in huis had om hogerop te geraken. Twee jaar later maakte ze haar nationale wedstrijddebuut en op 15-jarige leeftijd maakte ze de overstap naar het internationale circuit.

Het tennisseizoen in 2007 betekende voor haar de definitieve doorbraak in de sport. Ze werd nummer 5 op de wereldranglijst, speelde voor het eerst Grand Slams en de Wheelchair Tennis Masters en ze was bovendien de enige vrouwelijke atlete die België mocht vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen in Beijing – China in 2008.

De 28-jarige Sevenans won in totaal 196 enkelwedstrijden en 125 dubbelwedstrijden. Ze behaalde 29 ITF enkelfinales, waarvan ze er 18 won en in het dubbelspel speelde ze 40 finales, waarvan 21 overwinningen.

Na de Paralympische Spelen in Londen in 2012 besloot Sevenans om met topsport te stoppen en de prioriteit te geven aan verdere studies aan de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. Dit combineert ze ook met een politieke carrière in de gemeenteraad van Oud-Turnhout.

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws