Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Vandorpe sluit seizoen af met een kwartfinale in Toulouse

Rolstoeltennisser Vandorpe sluit seizoen af met een kwartfinale in Toulouse

Rolstoeltennisser Vandorpe sluit seizoen af met een kwartfinale in Toulouse

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-83) speelde vorige week zijn laatste toernooi van het jaar en strandde in de kwartfinale van de BNP Paribas Handisport Toulouse Balma (ITF Futures, $2 500). Hij verloor tegen de Fransman Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-26).

De 15-jarige Vandorpe kan terugblikken op een fantastisch seizoen. Vorig weekend maakte hij een einde aan zijn seizoen met een kwartfinale bij de heren op het toernooi van Toulouse. Ne zijn overwinning tegen landgenoot Gert Vos (ITF Wheelchair-127) moest hij het in de kwartfinale opnemen tegen het eerste reekshoofd, de Fransman Menguy. De Belg was nog een maatje te klein voor de ervaren Fransman en verloor kansloos met 6-0 en 6-1. “Ik heb niet goed gespeeld en maakte teveel rechtstreekse fouten”, vertelde Vandorpe. “Ik kon zeker een beter resultaat behalen, de score geeft het niveauverschil zeker niet weer. Ik kwam vooral ervaring tekort en op het tactische vlak maakte hij het verschil”, voegde Vandorpe er nog aan toe.

Nummer 1 van de wereld bij de junioren

Momenteel staat Vandorpe op de eerste plaats van de wereldranglijst bij de junioren en bij de heren sprong hij de top 100 binnen. Hij heeft dit vooral te danken aan een mooi seizoen met prachtige resultaten. De Belg speelde twaalf toernooien en won 2 enkeltoernooien bij de heren, 3 enkeltoernooien bij de junioren en in het dubbel won hij ook nog 2 juniortoernooien. Deze resultaten zijn een eerste mijlpaal in de verdere ontwikkeling van zijn carrière met als ultieme doel een eventuele medaille op de Paralympische Spelen in 2024 en wie weet misschien al vier jaar vroeger in Tokyo!

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws