Home » Geen categorie » Rolstoeltennisser Devriese maakt debuut op Les Petits As met nederlaag

Rolstoeltennisser Devriese maakt debuut op Les Petits As met nederlaag

Rolstoeltennisser Devriese maakt debuut op Les Petits As met nederlaag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 17-jarige Stan Devriese (ITF Wheelchair Junior-12) kreeg een Wild Card voor deelname aan de Cruyff Foundation Junior Masters, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor junioren, maar hij kon zijn eerst poulewedstrijd niet winnend afsluiten tegen het eerste reekshoofd, de Nederlander Niels Vink (ITF Wheelchair Junior-2). De Belg verloor in twee sets.

Op het prestigieuze jeugdtoernooi “Les Petits As” in het Franse Tarbes worden deze week de Junior Masters rolstoeltennis gespeeld. Voor deze Cruyff Foundation Junior Masters worden de beste acht jongens en beste acht meisjes op de wereldranglijst uitgenodigd om te strijden voor de wereldtitel. Omdat de nummer een van de wereld, de Belg Jef Vandorpe niet deelneemt, kreeg een andere landgenoot Devriese een Wild Card om deel te nemen. De Kempenaar “Stanimal on Wheels” speelt sinds vorig jaar internationale toernooien rolstoeltennis en heeft zich toch al tot een zeer goede speler geprofileerd en treedt toch al in de voetsporen van onze ervaren Belgen Joachim Gérard (ITF Wheelchair-5) en Vandorpe. Beide Belgen wonnen reeds de Junior Masters.

In de eerste wedstrijd maakte Devriese zijn debuut tegen het eerste reekshoofd Vink. In de eerste set ging de wedstrijd zeer gelijk op en bij een 5-6 stand in het voordeel van de Nederlander moest Devriese verschillende setpunten redden om er toch een tiebreak uit te slepen. In die tiebreak kon onze landgenoot geen stempel drukken en verloor hij met 3-7. Dit setverlies gaf Vink vleugels en Devriese kon niet meer aanklampen. De Nederlander ging als een speer door de tweede set en won met 6-0.

In zijn tweede poulewedstrijd speelt Devriese vanmiddag tegen de Nederlander Maarten Ter Hofte (ITF Wheelchair Junior-8). Beiden speelden vorige zomer reeds een keer tegen elkaar op een internationaal toernooi en onze landgenoot won toen in twee sets. De derde poulewedstrijd wordt morgen gespeeld en dan speelt Devriese weer tegen een Nederlander, Xavier Donker (ITF Wheelchair Junior-5). Zij speelden reeds tweemaal tegen elkaar en wonnen beiden een keer.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws