Home » Geen categorie » Rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe winnen finale in Amiens

Rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe winnen finale in Amiens

Rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe winnen finale in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgen Jef Vandorpe (ITF Wheelcheir Juniors-3) en Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) waren de sterkste in het ITF 1 rolstoeltennistoernooi van Amiens. Vandorpe klopte ‘s werelds nummer een bij de junioren en Gérard was te sterk voor de ex-nummer een bij de elite.

Op de L’Open international d’Amiens – Hauts-de-France hebben rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe de Belgische eer hoog gehouden. Ze wonnen beiden in twee sets de finale van het prestigieuze ITF 1 toernooi.

Gérard bevestigt na bronzen medaille in Rio

De rolstoeltennisser uit Limelette heeft in Amiens bewezen dat de bronzen medaille in Rio meer dan verdiend was. In de finale klopte hij voor de tweede keer op rij de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-2) op voortreffelijke wijze. Hij had totaal geen problemen met de ex-nummer een van de wereld en won met 6-3 en 6-0. Hiermee zet hij de teller op 27 toernooiwinsten in het enkelspel in zijn carrière bij de elite van het rolstoeltennis.

Vandorpe bevestigt tegen de nummer een van de wereld bij de junioren

De 15-jarige Vandorpe is de jongste speler binnen de top 20 van de wereld bij de junioren van het rolstoeltennis en heeft vandaag bewezen dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat. Hij speelde voor het tweede jaar op rij de finale tegen de nummer een van de wereld bij de junioren en na zijn verloren finale van vorig jaar heeft hij voor een grote verrassing gezorgd. Hij klopte de Spanjaard Martin de la Puente in twee sets met 6-2 en 7-5. De la Puente staat bij de elite op de 26ste plaats en nam vorige maand deel aan de Paralympics in Rio. De Nielenaar Vandorpe bewees met deze toernooiwinst dat er in de komende periode zeker rekening met hem gehouden moet worden. Met deze overwinning zet hij alvast een grote stap dichter bij de nummer een positie bij de junioren. Tevens heeft hij een grote doelstelling en dat is de deelname aan de Paralympische Spelen in 2020 in Tokyo.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws