Home » Geen categorie » Rolstoeltennissers niet bij laatste vier op World Team Cup

Rolstoeltennissers niet bij laatste vier op World Team Cup

Rolstoeltennissers niet bij laatste vier op World Team Cup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische rolstoeltennisteams hebben zich niet kunnen kwalificeren voor de halve finales van de BNP Paribas World Team Cup in Tokio. Zowel het herenteam als de junioren zijn derde geëindigd in hun respectievelijke poules en komen niet meer in aanmerking voor een medaille.

Het herenteam moest vandaag winnen van het gastland Japan om zich eventueel nog te plaatsen voor de halve finales. Veteraan Gert Vos (ITF Wheelchair-142) moest starten tegen de nummer negen van de wereld Takashi Sanada, maar kon geen enkele game winnen. Zo moest Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) een beslissende dubbel uit de brand slepen tegen voormalig nummer een en publiekslieveling Shingo Kunieda. Op de Wheelchair Tennis Masters van 2015 kon de Belg nog tweemaal winnen van de Japanner, maar vandaag zat dit er niet in. Gérard verloor in twee sets met 6-3 en 6-2. In het belangeloze dubbelspel verloren Gérard en Mike Denayer (ITF Wheelchair-47) tegen Kunieda en Takuya Miki (ITF Wheelchair-12). De setstanden waren 6-4 en 6-3. Hierdoor eindigden de Belgische heren derde en laatste in hun poule en spelen ze nog voor de negende tot de twaalfde plaats. Hierin nemen de Belgen het op tegen Oostenrijk.

De junioren maakten ook nog een kans om zich te plaatsen voor de laatste vier, maar dan moesten ze vandaag winnen van het tot nu toe ongeslagen Nederland. Justin Peraux (ITF Wheelchair Juniors-23) begon als eerste tegen Sam Schroder (ITF Wheelchair Juniors-8), maar verloor kansloos met 6-1 en 6-0. Het was dus aan Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-4) om de Belgen nog in de running te houden. Vandorpe speelde tegen Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair Juniors-5), de Nederlander waarvan onze landgenoot in het begin van deze maand de finale verloor op het internationale toernooi in Knokke. Vandaag kon Vandorpe dus revanche nemen en hij deed wat hij moest doen, winnen. Met 6-2 en 6-4 klopte hij onze Noorderbuur en dwong zo een beslissend dubbelspel af. De Nederlanders maakten hun favorietenrol waar en wonnen deze derde wedstrijd met 6-2 en 6-2. Door hun winst tegen Japan eindigden de Belgische junioren als derde in hun poule en spelen ze voor de vijfde en zesde plek tegen Zuid-Afrika.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws