Home » Geen categorie » Rolstoeltennissers sneuvelen in de halve finales

Rolstoeltennissers sneuvelen in de halve finales

Rolstoeltennissers sneuvelen in de halve finales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-5) en het Belgische damesteam hebben zich vorig weekend niet kunnen plaatsen voor een finale. Gérard verloor op het ITF 1 series toernooi Cajun Classic in drie sets van de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-15). De Belgische dames konden niet verrassen tegen de Fransen.

Gérard was als tweede reekshoofd in de halve finales de favoriet tegen de ongeplaatste Jeremiasz, want hij won de laatste vijf ontmoetingen tegen de Fransman. In de eerste set maakte onze landgenoot zijn favorietenrol dan ook nog waar en won met 6/4. Jeremiasz, de ITF World Champion in 2005 en toenmalig nummer één van de wereld, gaf zich niet zomaar gewonnen en pakte de tweede set met 6/2. In de derde set ging Gérard onderuit met 6/3. Jeremiasz pakte uiteindelijk de titel nadat hij vier reekshoofden in vijf wedstrijden klopte. In de finale won hij van de als eerste geplaatste Brit Gordon Reid. De setstanden waren 7/5 en 6/4.

In de finale van het dubbelspel konden Gérard en Reid ook geen revanche nemen tegen Jeremiasz, gekoppeld aan zijn landgenoot Nicolas Peifer (ITF-6). Het Belgisch/Britse duo verloren de beslissende match tiebreak in de derde set met 10/2. De andere sets waren telkens 6/3.

Het Belgische nationale damesteam streden op de Europese kwalificaties voor de BNP Paribas World Team Cup voor een plaats in de finale tegen het eerste reekshoofd Frankrijk. Van een strijd kon er niet echt gesproken worden want de Fransen wonnen de drie wedstrijden zeer overtuigend. In het enkelspel verloor Sofie Cox (ITF-135) tegen Pauline Helouin (ITF-25) met 6/0 en 6/3 en Els Verhoeven (ITF-33) was niet opgewassen tegen Charlotte Famin (ITF-17) en verloor met 6/2 en 6/2. In het overbodige dubbelspel speelden Verhoeven en Jenny Otte (ITF-150) tegen Famin en Emilie Chene (ITF-28). De setstanden waren 6/1 en 6/3 in het voordeel van het Franse koppel. Al bij al was de plaats bij de laatste vier toch nog een mooi resultaat. De kleine finale voor de derde plaats tegen Italië werd uitgeregend en niet meer gespeeld.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws