Home » Geen categorie » Rolstoeltennissters uitgeschakeld op kwalificatietoernooi in Portugal

Rolstoeltennissters uitgeschakeld op kwalificatietoernooi in Portugal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het nationale damesteam rolstoeltennis verloor vandaag met 2-1 tegen Zwitserland en is uitgeschakeld op de BNP Paribas World Team Cup Qualification, die plaatsvinden in het Portugese Vilamoura.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vandaag streden Sofie Cox (ITF Wheelchair-82) en Els Verhoeven (ITF Wheelchair-39) voor een eventuele plaats in de finale op het kwalificatietoernooi van de wereldbeker rolstoeltennis voor landenteams. Ze moesten het in hun tweede en laatste poulewedstrijd opnemen tegen de Zwitserse dames. In de eerste partij had Cox totaal geen kans tegen Karin Suter (ITF Wheelchair-63). De Belgische verloor met een droge 6-1 en 6-0 tegen de de ervaren ex-nummer zes van de wereld. Belgisch hoogst gerangschikte Verhoeven had een zware kluif tegen de wereldkampioene bij de junioren, Nalani Buob (ITF Wheelchair-25). In de eerste set kwam onze landgenote op een 5-3 achterstand, maar vocht terug en won vier games op rij om zo de set met 7-5 naar haar toe te trekken. De tweede set ging ook zeer gelijk opgaand en er kwam uiteindelijk een tiebreak aan te pas. In de tiebreak was Verhoeven de sterkste en ze won met 7-4.

Voor de tweede maal in evenveel dagen moest het dubbelspel voor de beslissing zorgen. Gisteren tegen Zweden hadden de Belgen het geluk niet aan hun zijde en verloren ze in de match-tiebreak met 10-8, dus hoopten ze vandaag op een revanche. Uiteraard was titelfavoriet Zwitserland op papier een moeilijkere tegenstander, maar Cox en Verhoeven wilden hun vel duur verkopen. De Zwitsers kwamen op het terrein met Suter aan de zijde van Gabriela Buehler (ITF Wheelchair-35) en het waren zij die het heft in handen namen. “Er was terug heel veel wind en na de middag regen, waardoor het dubbel vier keer heeft stilgelegen”, vertelde Verhoeven. Zwitserland won het beslissende dubbelspel met 6-2 en 6-3, waardoor de Belgen zich niet konden plaatsen voor de finale. “Helaas is het toernooi voor ons al gedaan, doordat er maar 3 damesteams deelnamen. Nu nog een beetje vakantie en vanavond drinken we eerst ene met de Zwitsers”, besloot Verhoeven.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS