Home » Nieuws » Round up Belgische tennisprestaties week 10: titel voor Bergs in Lugano, finale voor Van de Peer in Amiens

Round up Belgische tennisprestaties week 10: titel voor Bergs in Lugano, finale voor Van de Peer in Amiens

Round up Belgische tennisprestaties week 10: titel voor Bergs in Lugano, finale voor Van de Peer in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hebben de Belgen goed gespeeld afgelopen week? Bespaar jezelf tijd en zoek niet verder. Tennisplaza brengt je elke maandag het overzicht van de beste Belgische tennisprestaties.

ATP Challenger Tour

  • Zizou Bergs (ATP D-841) wint met David Pel (ATP D-81) uit Nederland het toernooi van Lugano (Zwitserland, ATP Challenger 75). In het enkelspel verloor Bergs in de eerste ronde.
  • Michaël Geerts (ATP-243 en ATP D-182) bereikt in Antalya (Turkije, ATP Challenger 75) zowel in het enkel- als in het dubbelspel de kwartfinale (met Stefano Travaglia (ATP D-703))
  • Ook Kimmer Coppejans (ATP-237) was van de partij in Antalya en bereikte er net als Geerts de kwartfinale in het enkelspel. In het dubbelspel ging hij in de eerste ronde kopje onder tegen de eerste reekshoofden.

(lees verder onder de Instagrampost)

ITF World Tennis Tour (mannen)

  • Simon Beaupain (ATP D-619) bereikte, samen met Zwitsers-Marokkaanse Adam Moundir (ATP D-662), de halve finale van het dubbelspel in Creteil (Frankrijk, ITF M15). Ze gingen eruit tegen de latere winnaars.
  • Tibo Colson (ATP D-1319) en Christopher Heyman (ATP D-1554) haalden samen de kwartfinale in Montreal (Canada, ITF M25). Ook zij verloren van de latere winnaars.

ITF World Tennis Tour (vrouwen)

  • Greet Minnen (WTA-183) heeft er opnieuw een goede week opzitten in Trnava (Slovakije, ITF W60). Na een halve finale en winst met Yanina Wickmayer (WTA D-109) in het dubbelspel vorige week, bereikte ze opnieuw de halve finale in het enkelspel. In de kwartfinale versloeg ze zelfs het eerste reekshoofd, Viktoriya Tomova (WTA-91), uit Bulgarije. Minnen trad dit keer niet aan in het dubbelspel. Verliezen deed ze uiteindelijk tegen Océane Dodin (WTA-102) uit Frankrijk, in 2017 nog het nummer 46 van de wereld.
  • Vicky Van de Peer (WTA-734) speelde de finale van het enkelspel in Amiens (Frankrijk, ITF W15), maar verloor deze helaas van het 21-jarige eerste reekshoofd Caijsa Wilda Hennemann (WTA-342) uit Zweden.
  • Sofia Costoulas (WTA-347 en WTA D-482) bereikte op haar beurt de halve finale in Pretoria (Zuid-Afrika, ITF W25). In het dubbelspel haalde ze, samen met de Russische Alina Korneeva (WTA D-696), de kwartfinale. Zowel in het enkel- als in het dubbelspel was het verlies erg nipt.

(lees verder onder de Instagrampost)

ITF World Tennis Tour Junior (meisjes)

  • Amelia Waligora (WTA-884 en WTA D-1357) schitterde afgelopen week in Nonthaburi (Thailand, ITF Junior J300). In het enkelspel verloor ze in de halve finale tegen de latere winnares en in het dubbelspel schopte ze het zelfs, aan de zijde van Anja Nayar (ITF Junior-125) uit Australië, tot in de finale.
  • Ook Kaat Coppez (ITF Junior-236) maakte een goede beurt in Nonthaburi. Samen met de Russische Kristiana Sidorova (ITF Junior-136) schopte ze het tot in de halve finale van het dubbelspel. Daarin verloor ze van de latere winnaressen (die dus in de finale van Waligora en Nayar wonnen)

Alle rankings zijn deze van afgelopen week. Merk je een foutje op in de resultaten of zijn we iemand vergeten in ons overzicht op te nemen deze week? Oeps, sorry! Stuur ons gerust een mailtje en we zetten het voor je recht: redactie@tennisplaza.be.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws