Home » Nieuws » Round up Belgische tennisprestaties week 12: eerste proftitel voor Bailly in Antalya

Round up Belgische tennisprestaties week 12: eerste proftitel voor Bailly in Antalya

Round up Belgische tennisprestaties week 12: eerste proftitel voor Bailly in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hebben de Belgen goed gespeeld afgelopen week? Bespaar jezelf tijd en zoek niet verder. Tennisplaza brengt je elke maandag het overzicht van de beste Belgische tennisprestaties. Met deze week o.a. één titel en vier halve finales.

ITF World Tennis Tour (mannen)

  • Na zijn eerste finale bij de profs vorige week, heeft Gilles-Arnaud Bailly (ATP-974) in Antalya (Turkije, ITF M15) nu ook zijn eerste proftitel te pakken. Hij wint de finale tegen de 30-jarige Duitser Peter Heller (ATP-591 en vijfde reekshoofd) met 6-3, 4-6 en 7-5. Bailly treedt niet aan in het dubbelspel.
  • De 22-jarige Buvaysar Gadamauri (ATP D-732) schopt het in Monastir (Tunesië, M15) tot in de halve finale van het dubbelspel met Nicolas Tepmahc (ATP D-1292) uit Frankrijk. Thuisspeler Wissam Abderrahman (ATP D-1077) en Tiago Pereira (ATP D-943) uit Portugal zijn daarin te sterk: 5-7 en 1-6. In het enkelspel verliest Gadamauri in de tweede ronde.

(lees verder onder de Instagrampost)

ITF World Tennis Tour (vrouwen)

  • Yanina Wickmayer (WTA-211) bereikt knap de kwartfinale in het mooie Maribor in Slovenië (ITF W40). Ze verliest deze met 2-6 en 1-6 van de latere winnares, de Japanse Mai Hontama (WTA-213).
  • Ook Magali Kempen (WTA D-172) is actief in Maribor. In het dubbel strandt ze met de Zwitserse Xenia Knoll (WTA D-216) in de halve finale.
  • Marie Benoît (WTA-199) verslikt zich in Palmanova (Spanje, ITF W25) als vierde reekshoofd in haar kwartfinale tegen Jaqueline Cristian (WTA-204): 6-7 (2) en 1-6.
  • Hanne Vandewinkel (WTA-540) schittert opnieuw op het profcircuit en haalt de halve finale in Antalya (Turkije, ITF W15).
  • Amelie Van Impe (WTA D-660) en Valentina Ryser (WTA D-644) maken het lijstje halve finales compleet in Monastir (Tunesië, ITF W15). Ze verliezen tegen eerste reekshoofden Naima Karamoko (WTA D-398) uit Zwitserland en Isabella Shinikova (WTA D-401) uit Bulgarije: 5-7 en 1-6.

(lees verder onder de Instagrampost)

Alle rankings zijn deze van afgelopen week. Merk je een foutje op in de resultaten of zijn we iemand vergeten in ons overzicht deze week? Oeps, sorry! Stuur ons gerust een mailtje en we zetten het voor je recht: redactie@tennisplaza.be.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws