Home » ATP » Round up Belgische tennisprestaties week 14: tweede titel van het jaar voor #Sandoran

Round up Belgische tennisprestaties week 14: tweede titel van het jaar voor #Sandoran

Round up Belgische tennisprestaties week 14: tweede titel van het jaar voor #Sandoran

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hebben de Belgen goed gespeeld afgelopen week? Bespaar jezelf tijd en zoek niet verder. Tennisplaza brengt je elke maandag het overzicht van de beste Belgische tennisprestaties. Met deze week een nieuwe dubbelitel en twee finales.

ATP Tour

  • Sander Gillé (ATP D-47) en Joran Vliegen (ATP D-48) verslaan het Servische duo Nikola Cacic (ATP D-62) en Miomir Kecmanovic (ATP D-161) met 6-3 en 6-4 in Estoril (Portugal, ATP 250) en pakken hun tweede ATP-titel van het jaar.

(lees verder onder de Instagram- en Facebookpost)

ITF World Tennis Tour (vrouwen)

  • Vicky Van de Peer (WTA-697) bereikt de halve finale in Antalya (Turkije, ITF W15). Daarin is Valeriia Olianovskaia (WTA-771) uit Rusland wel te sterk. Het wordt 5-7 en 3-6.
  • Tilwith Di Girolami (WTA-668 en WTA D-553) bereikt knap de kwartfinale in Bujumbura (Burundi, ITF W25), maar is dan niet opgewassen tegen het eerste reekshoofd en thuisspeelster Sada Nahimana (WTA-267) die later de finale haalt: 2-6 en 2-6. In het dubbel is Di Girolami vierde reekshoofd en verliest ze in de eerste ronde.
  • Ook Clara Vlasselaer (WTA-507) strandt in de kwartfinale. Op het toernooi van Monastir (Tunesië, ITF W15) is ze tweede reekshoofd, maar kan ze het niet waarmaken tegen Elena Milovanovic (WTA-814) uit Servië. Het wordt twee keer 1-6. Milovanovic wint later het toernooi tegen het eerste reekshoofd.

ITF Junior Tour (junioren)

  • Eline Bex (ITF Junior-709) heeft opnieuw een sterke week en haalt in Windhoek (Namibië, ITF J60) twee keer de finale. In het enkel verliest ze met 3-6 en 1-6 tegen wildcard Tamina Kochta (ITF Junior-1292), in het dubbel moet ze, aan de zijde van Axelle Van Beurden (ITF Junior-1586), de duimen leggen tegen het Zuid-Afrikaans-Duitse duo Carle Botha (ITF Junior-668) en Veena Mariam Nazar (ITF Junior-1763): 1-6 en 3-6.
  • Marie Eennaes (ITF Junior-2942) is ook actief in Windhoek en bereikt er de kwartfinale. Tegen het vierde reekshoofd uit Zimbabwe, Tadiwanashe Eunice Mauchi (ITF Junior-839), wordt het 1-6, 6-4 en 3-6. Samen met Hannah Claes (ITF Junior-2942) strandt ze ook in het dubbel in de kwartfinale. Tegen eindwinnaressen Botha en Nazar wordt het 1-6 en 0-6.

(lees verder onder de Facebook- en Instagrampost)

Alle rankings zijn deze van afgelopen week. Merk je een foutje op in de resultaten of zijn we iemand vergeten in ons overzicht deze week? Oeps, sorry! Stuur ons gerust een mailtje en we zetten het voor je recht: redactie@tennisplaza.be.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws