Home » ATP » Round up Belgische tennisprestaties week 18: nieuwe WTA-titel voor Minnen

Round up Belgische tennisprestaties week 18: nieuwe WTA-titel voor Minnen

Round up Belgische tennisprestaties week 18: nieuwe WTA-titel voor Minnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hebben de Belgen goed gespeeld afgelopen week? Bespaar jezelf tijd en zoek niet verder. Tennisplaza brengt je elke maandag het overzicht van de beste Belgische tennisprestaties. Met deze week o.a. een nieuwe WTA-titel in het dubbelspel én een enkelfinale voor Greet Minnen (WTA-173 en WTA D-61).

WTA Tour

  • Greet Minnen wint samen met de Nederlandse Bibiane Schoofs (WTA D-107) het dubbeltoernooi van Saint-Malo (Frankrijk, WTA 125). De vierde reekshoofden verrassen de als eerste geplaatste Noors-Japanse tandem Ulrikke Eikeri (WTA D-56) en Eri Hozumi (WTA D-54): 7-6 (7) en 7-6 (3). In het enkelspel bereikt Minnen ook knap de finale. Daarin is het Amerikaanse eerste reekshoofd Sloane Stephens (WTA-48) wel te sterk: 3-6 en 4-6.

(lees verder onder de Instagramposts)

ATP Challenger Tour

  • David Goffin (ATP-95) verliest in Aix-en-Provence (Frankrijk, ATP Challenger 175) zijn halve finale tegen wildcard en eerste reekshoofd Tommy Paul (ATP-17) uit de Verenigde Staten: 4-6 en 2-6.
  • Ook Sander Gillé (ATP D-42) en Joran Vliegen (ATP D-43) schoppen het in Aix-en-Provence tot in de halve finale. Nuno Borges (ATP D-128) en Francisco Cabral (ATP D-52) uit Portugal zijn daarin wel te sterk: 6-7 (4) en 2-6.

ITF World Tennis Tour (mannen)

  • In het Italiaanse Santa Margherita di Pula (ITF M25) is Michaël Geerts (ATP-216 en ATP D-173) eerste reekshoofd in het enkelspel en tweede reekshoofd in het dubbel. In het enkelspel verliest hij verrassend in de kwartfinale tegen thuisspeler en wildcard Tommaso Compagnucci (ATP-694): 4-6 en 6-7 (3). Dubbelen doet Geerts in Italië met Sebastian Fanselow (ATP D-471) uit Duitsland. In de halve finale vallen vierde reekshoofden Mikalai Haliak (ATP D-578) en Augusto Virgili (ATP D-522) uit Wit-Rusland en Italië wel nipt te zwaar uit: 6-2, 4-6 en 5-10.

ITF World Tennis Tour (vrouwen)

  • Amelie Van Impe (WTA-684 en WTA D-602) presteert knap in Alaminos-Larnaca (Cyprus, ITF W25). In het enkelspel verliest ze pas in de kwartfinale tegen thuisspeelster en eerste reekshoofd Raluca Georgiana Serban (WTA-203) met 1-6 en 3-6. Serban schopt het uiteindelijk tot in de finale. In het dubbel schopt Van Impe het zelfs tot in de halve finale met Bianca Behulova (WTA D-669) uit Slovakije. De eerste reekshoofden verliezen daarin wel van thuisspeelsters (opnieuw) Serban (WTA D-499) en Maria Siopacha (NG): 6-7 (4), 6-4 en 5-10.
  • Clara Vlasselaer (WTA-508 en WTA D-929) bereikt in Nottingham (Groot-Brittannië, ITF W25) twee keer de kwartfinale. In het enkelspel verliest ze die van de Australische Taylah Preston (WTA-725) met 1-6 en 3-6. Preston wordt de revelatie van het toernooi. Ze schopt het van in de kwalificaties tot de finale.

Tennis Europe

  • Op het Tennis Europe-toernooi van Amsterdam (U14, categorie 3) bereiken Killian Van Roost (Tennis Europe U14-61) en Jules Dannevoye (Tennis Europe U14-75) de finale van het dubbelspel. Ze verliezen deze met twee keer 2-6 van de Nederlanders Pim De Graaf (Tennis Europe U14-139) en Wouter Richard Van Hillegersberg (Tennis Europe U14-114).

Rolstoeltennis

  • Alexander Lantermann en Luna Gryp vertegenwoordigen, onder de deskundige coaching van kapitein Christophe Verhaeghe, team België op de BNP Paribas Wheelchair World Team Cup Junior in Vilamoura, Portugal. België eindigde knap als zesde én winnen de trofee voor ‘Team of the Year’, een trofee uitgereikt voor fair play. Lantermann en Gryp zijn de jongste deelnemers in Vilamoura.

(lees verder onder de Instagrampost)

Alle rankings zijn deze van afgelopen week. Merk je een foutje op in de resultaten of zijn we iemand vergeten in ons overzicht deze week? Oeps, sorry! Stuur ons gerust een mailtje en we zetten het voor je recht: redactie@tennisplaza.be.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws