Home » European Open » ROUND-UP – European Open dag 1: Haase houdt Belgische eer toch een beetje hoog, Coppejans meteen uitgedubbeld

ROUND-UP – European Open dag 1: Haase houdt Belgische eer toch een beetje hoog, Coppejans meteen uitgedubbeld

ROUND-UP – European Open dag 1: Haase houdt Belgische eer toch een beetje hoog, Coppejans meteen uitgedubbeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Antwerpse hardcourt van de European Open (€ 635 645) werden vandaag vijf wedstrijden gespeeld. Kimmer Coppejans (ATP D-425) was de enige landgenoot op de baan. Hij kwam in actie in het dubbelspel. 

Het startschot werd rond de middag gegeven door een dubbelpartij tussen Frank Moser (ATP D-155) en Mikhail Youzny (ATP-49) enerzijds en Illya Marchenko (ATP D-574) en Denys Molchanov (ATP D-96) anderzijds. Youzny en zijn 40-jarige Duitse partner wonnen de eerste set vlotjes met 6-0. Hun Oekraïense tegenstanders sloegen zich echter helemaal terug in de wedstrijd en schreven set 2 met 6-3 op hun naam. Na een uur en één minuut spelen, trokken ze ook in de supertiebreak aan het langste eind, 10-1.

Ilya Marchenko en Denys Molchanov - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Ilya Marchenko en Denys Molchanov – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Federico Delbonis (ATP-47) was de volgende die mocht aantreden. Het achtste reekshoofd opende tegen Andreas Seppi (ATP-100) uit Italië. De twee maakten er een marathonpartij van bijna drie uur van. Seppi won de eerste set na een tiebreak, 7-6(5), maar Delbonis bracht de bordjes verdiend in evenwicht, 7-5. In de beslissende derde set toonde de 32-jarige Italiaan zich wederom de sterkste. Met 6-3 plaatste hij zich voor de tweede ronde. Een ware opsteker voor Seppi, die momenteel op zijn laagste ranking sinds juli 2007 prijkt.

Andreas Seppi - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Andreas Seppi – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In de derde match van de dag kruisten Inigo Cervantes (ATP-80) en Michael Berrer (ATP-154) de degens. Berrer knokte zich vanuit de kwalificaties een weg naar de hoofdtabel en is met zijn 36 lentes op de teller niet één van de jongste spelers op de tour. De Spaanse Cervantes toonde in de eerste set duidelijk zijn kracht en walste over zijn tegenstander, 6-1. Berrer nam revanche in de tweede, 6-3, maar kon zijn niveau niet hooghouden. De derde manche ging met nogmaals 6-1 naar Cervantes.

Inigo Cervantes - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Inigo Cervantes – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De laatste enkelstrijd werd gestreden door Robin Haase (ATP-60) en Paul-Henri Mathieu (ATP-64). Haase, een Nederlander die in Turnhout woont en dus voor halve Belg versleten kan worden, kende niet al te veel moeilijkheden met zijn Franse tegenstander. Met 6-4 en 6-2 verzekerde hij zich van een ticket voor de tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen Seppi.

Robin Haase en Paul-Henri Mathieu - © Philippe Buissin (Imagellan)
Robin Haase en Paul-Henri Mathieu –
© Philippe Buissin (Imagellan)

De dag werd afgesloten door een dubbelwedstrijd waarin Coppejans het aan de zijde van Taylor Fritz (ATP D-264) opnam tegen Federico Delbonis (ATP D-187) en Diego Schwartzman (ATP D-179). Het Argentijnse duo pakte de spannende, gelijklopende eerste set met 6-4. Coppejans en Fritz schakelden een versnelling hoger en overrompelden Delbonis en Schwartzman met 6-2. In de supertiebreak liet de opslag van Fritz het afweten, de Argentijnse tandem maakte vaart met 10-5 en mag zo nog een rondje verder dubbelen.

Kimmer Coppejans en Taylor Fritz - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kimmer Coppejans en Taylor Fritz – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws