Home » European Open » ROUND-UP – European Open dag 2: Reekshoofden blijven sneuvelen

ROUND-UP – European Open dag 2: Reekshoofden blijven sneuvelen

ROUND-UP – European Open dag 2: Reekshoofden blijven sneuvelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De European Open (€ 635 645) ging haar tweede grote dag in. Met maar liefst negen spelers uit de top 100 op het appel, kreeg het publiek een prachtige affiche voorgeschoteld. De Belgische hoop rustte op de schouders van Steve Darcis (ATP D-1030) en Joris De Loore (ATP D-498), zij traden samen aan in het dubbelspel.

De spits werd afgebeten door twee grote namen. Op centre court nam Joao Sousa (ATP-34) het op tegen Marius Copil (ATP-194) uit Roemenië. Op terrein 1 verscheen intussen Guillermo Garcia-Lopez (ATP-75), hij keek in de ogen van de Slowaakse Jozef Kovalik (ATP-123). Sousa, het zesde reekshoofd in Antwerpen startte sterk en schreef de eerste set met 6-4 op zijn naam. Copil, die zich een weg baande vanuit de kwalificaties, was echter niet van zijn stuk te brengen. Met tweemaal 6-3 won hij de tweede en de derde set. Hij verzekerde zich zo van een plaatsje in de tweede ronde.

Marius Copil op de European Open 2016 - © Philippe Buissin (Imagellan)
Marius Copil op de European Open 2016 – © Philippe Buissin (Imagellan)

Garcia Lopez verging het minder goed. Hij verloor in twee sets van Kovalik, een 23-jarige Slowaak, 3-6 en 3-6. In de volgende partij mocht bijna veteraan Mikhail Youzhny (ATP-49) aantreden. Hij ging de strijd aan met Jan-Lennard Struff (ATP-95) uit Duitsland. De Rus won de eerste set na een tiebreak, 7-6(3). Struff liet zich echter niet kennen en pakte set twee met 6-3. De Duitser bleef op hetzelfde elan verdergaan en walste in de derde set compleet over Youzhny heen. Met droge 6-0-cijfers bemachtigde hij een ticket voor de volgende ronde.

Mikhail Youzhny - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Mikhail Youzhny – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De derde wedstrijd op centre court zorgde wederom voor een verrassing. De Argentijnse Diego Schwartzman (ATP-77) speelde Nicolas Mahut (ATP-40) naar huis. Het Franse, zevende reekshoofd bood stevig weerwerk, maar kon niet verhinderen dat Schwartzman met 7-6(2) en 7-5 matchwinst aan de haal. Zou een leeftijdsverschil van tien jaar dan toch stilaan een rol beginnen spelen bij de 40-jarige Mahut?

Tommy Robredo en Florian Mayer - © Philippe Buissin (Imagellan)
Tommy Robredo en Florian Mayer –
© Philippe Buissin (Imagellan)

Ook voormalig nummer vijf van de wereld, Tommy Robredo (ATP-484) kende geen succes op Antwerpse bodem. Hij verloor quasi kansloos van de meer dan vierhonderd plaatsen hoger gerangschikte Florian Mayer (ATP-55), het werd tweemaal 2-6. Mayer wordt donderdagavond de tegenstander van David Goffin (ATP-12). Kyle Edmund (ATP-43), die in november vorig jaar tijdens de finale van de Davis Cup nog een 2-0 voorsprong in sets tegen Goffin weggaf, speelde intussen tegen Illya Marchenko (ATP-65) uit Oekraïne. De twee waren erg aan mekaar gewaagd, maar de Brit was na twee tiebreaks toch de sterkste, 7-6(7) en 7-6(5). Edmund mag zich nu voorbereiden op een onderonsje met een andere David, tweede reekshoofd Ferrer (ATP-15).

Kyle Edmund - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kyle Edmund – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In het dubbelspel stonden Pablo Cuevas (ATP D-35) en nog maar eens een David, Marrero (ATP D-41) tegenover Jonathan Erlich (ATP D-48) en Santiago Gonzalez (ATP D-49). De vierde reekshoofden uit Uruguay en Spanje deden wat van hen verwacht werd en wonnen met 6-4 en 7-6(5) van hun Israëlisch-Mexicaanse tegenstanders. Marcus Daniell (ATP D-52) en Marcelo Demoliner (ATP D-62) trokken eveneens aan het langste eind in hun partij tegen Oliver Marach (ATP D-36) en Fabrice Martin (ATP D-40), nochtans de derde reekshoofden. Daniell en Demoliner wonnen met 7-6(3), 2-6 en 10/6.

Alle Belgische ogen waren echter gericht op Steve Darcis en Joris De Loore. Zij speelden hun eerste ronde in het dubbelspel tegen Dominic Inglot (ATP D-39) en Andre Sa (ATP D-53). Het Brits-Braziliaanse duo kwam snel een break voor en gaf deze niet meer uit handen, met 6-4 haalden ze de eerste set binnen. De tweede manche kende hetzelfde verloop en ging met dezelfde score opnieuw naar Inglot en Sa. Darcis en De Loore schreven hun verlies na de match toe aan een gebrek aan ervaring in het dubbel.

Joris De Loore & Steve Darcis - © Philippe Buissin (Imagellan)
Joris De Loore & Steve Darcis – © Philippe Buissin (Imagellan)

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws