Home » European Open » ROUND-UP – European Open dag 3: stunt voor Steve, knap debuut voor Joris

ROUND-UP – European Open dag 3: stunt voor Steve, knap debuut voor Joris

Op dag drie van de European Open (€ 635 645) zorgde Steve Darcis (ATP-120) voor de eerste Belgische overwinning. Joris De Loore (ATP-174) ging nipt onderuit en de Franse reekshoofden kenden geen problemen.

Vierde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22) beet de spits af op Centre Court, hij was vrijgesteld in de eerste ronde. In een spannende partij nam hij het op tegen de Slowaak Jozef Kovalik (ATP-123), die de kwalificaties overleefde. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk haalde de Uruguayaan het met 6-4 en 7-6(4). Cuevas is de eerste speler die zich verzekerde van de kwartfinale op vrijdag.

Pablo Cuevas - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Pablo Cuevas – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Vijfde reekshoofd Gilles Simon (ATP-25) was de eerste van drie Franse sterren die woensdag op centre court mocht aantreden. Hij keek in de ogen van de Duitse Yannick Maden (ATP-295). Simon kende echter moeilijkheden nog medelijden met zijn tegenstander. Na net geen uur en een kwart stond de eindstand op het bord. Met 6-3 en 6-2 bemachtigde hij een ticket voor de kwartfinale.

Gilles Simon - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Gilles Simon – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

In de derde partij op centre court waren alle ogen gericht op onze jonge landgenoot, De Loore. Hij trad in de arena tegen Taylor Fritz (ATP-70) uit de Verenigde Staten. Hoewel het zijn eerste ATP-wedstrijd was, toonde De Loore niet de minste zenuwen. Hij ging meteen door de service van Fritz en won de eerste set met 6-3. De Amerikaan liet zich niet van zijn stuk brengen en schreef de tweede manche met 6-4 op zijn naam. De twee heren waren aan elkaar gewaagd, maar het was De Loore die net die paar foutjes teveel maakte. Fritz verzilverde een breakpunt en won de wedstrijd met nogmaals 6-4.

Taylor Fritz - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Taylor Fritz – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Na de uitschakeling van De Loore rustte de Belgische hoop op Steve Darcis (ATP-120). Onze landgenoot leek in de eerste set op weg naar setwinst tegen Benoît Paire (ATP-42), tot een eenvoudige volley in het net belandde en de wispelturige Fransman alsnog de set won in de tiebreak met 6-7(8). In de tweede set verloor Paire zijn kalmpte, Darcis maakte er dankbaar gebruik van en won de set met 6-1. Toen Darcis er niet in slaagde om zijn spelletje te winnen toen hij voor de wedstrijd serveerde werd het nog even spannend, uiteindelijk won onze landgenoot toch met 6-4, tot grote vreugde van de talrijke Belgen die kwamen supporteren.

Steve Darcis - © Philippe Buissin (Imagellan)
Steve Darcis – © Philippe Buissin (Imagellan)

In de laatste wedstrijd van de dag stond Richard Gasquet (ATP-19) tegenover de Fransman Inigo Cervantes (ATP-80). De Spanjaard kon geen enkel breakpunt afdwingen en derde reekshoofd Gasquet won dan ook makkelijk met 6-2 en 6-4. De Fransman was vooral blij om goed te presteren op het toernooi van manager Sebastien Grosjean en trekt morgen de stad in om Antwerpen te verkennen.

Richard Gasquet - Philippe Buissin (Imagellan)
Richard Gasquet – Philippe Buissin (Imagellan)

Op Court 1 stonden halve Belg Robin Haase (ATP-60) en Andreas Seppi (ATP-100) tegenover elkaar. De stand ging lange tijd gelijk op, maar het was Seppi die in de eerste set aan het langste eind trok, 7-5. In set 2 leek de Italiaan op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. Bij een 5-2 voorsprong zag hij Haase echter weer dichterbij sluipen. Het Nederlandse inhaalmanoeuvre mocht echter niet baten, met wederom 7-5 won Seppi ook deze set.

Andreas Seppi - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Andreas Seppi – © Vincent Van Doornick (Imagellan)