Home » European Open » ROUND-UP – European Open dag 4: Goffin redt dramatische donderdag voor de favorieten

ROUND-UP – European Open dag 4: Goffin redt dramatische donderdag voor de favorieten

ROUND-UP – European Open dag 4: Goffin redt dramatische donderdag voor de favorieten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag vier van de European Open (€ 635 645) sneuvelde de ene na de andere favoriet. David Goffin (ATP-12) kon zijn status van topreekshoofd wel waarmaken, tot grote vreugde van het thuispubliek plaatste hij zich voor de kwartfinale.

In de eerste wedstrijd van de dag nam de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-77) het op tegen het Amerikaanse talent Taylor Fritz (ATP-80). De Amerikaan kende geen al te beste dag en kon geen breakpunten afdwingen in de eerste set, Schwartman wist wel een breakpunt te benutten en won de eerste set met 6-4. Fritz werd al snel gebroken in de tweede set en herstelde zich niet meer. Met opnieuw 6-4 plaatste Schwartzman zich voor de kwartfinale, waarin hij het zal opnemen tegen vierde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22).

Diego Schwartzman - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Diego Schwartzman – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De winnaar van de Ethias Trophy Jan-Lennard Struff (ATP-98) nam het op tegen vijfde reekshoofd Gilles Simon (ATP-25). De Duitser liet knap tennis zien, beide spelers hadden het in de eerste set moeilijk om hun opslagspelletje te behouden. Bij 4-5 serveerde Simon om in de set te blijven, maar Struff greep zijn kans en maakte het af bij het tweede setpunt. In de tweede set kregen we opnieuw een spannend gevecht te zien tussen beide spelers, waarin opnieuw de Duitser aan het langste eind trok: 4-6. Vijfde reekshoofd Simon moest inpakken.

Jan Lennard Struff - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Jan Lennard Struff – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Steve Darcis (ATP-120) kreeg kansen tegen de Roemeense kwalificatie Marius Copil (ATP-198), maar kon ze niet afmaken. Hij kon een setpunt in de eerste set niet benutten, en herstelde niet meer van deze opdoffer. Copil profiteerde en won de wedstrijd met 6-7(3) en 2-6. De Luikenaar verlaat met spijt in het hart de European Open, waarvoor hij een wildcard had gekregen.

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De partij tussen Kyle Edmund (ATP-43) en David Ferrer (ATP-15) was tot dusver de meest sensationele wedstrijd die we in Antwerpen reeds te zien kregen. Het Spaanse tweede reekshoofd bakte er weinig van in de eerste set en verloor kansloos met 1-6. In de tweede set lukte het Ferrer alsnog om zijn ritme te vinden, hij won de set met 6-3 en forceerde een beslissende set. De Spanjaard mocht serveren voor de wedstrijd maar faalde, de Brit serveerde foutloos en won de set via de tiebreak 6-7(3).

Kyle Edmund - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kyle Edmund – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Het talrijk opgekomen publiek was natuurlijk gekomen om Goffin aan het werk te zien, hij begon met vertraging aan zijn wedstrijd tegen de Duitser Florian Mayer (ATP-55). Het publiek en de toernooidirectie hield even de adem in toen Goffin in de eerste set gebroken werd, maar de Luikenaar herstelde zijn foutje onmiddellijk en sleepte alsnog de set met 7-5 in de wacht. In de tweede set liet hij nog even een steekje vallen toen hij mocht serveren voor de wedstrijd, maar hij maakte de klus af op de opslag van de Duitser. Morgen wacht een duel met Copil.

David Goffin - © Philippe Buissin (Imagellan)
David Goffin – © Philippe Buissin (Imagellan)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws