Home » European Open » ROUND-UP – European Open dag 5: op naar een droomfinale?

ROUND-UP – European Open dag 5: op naar een droomfinale?

ROUND-UP – European Open dag 5: op naar een droomfinale?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag vijf van de European Open (€ 635 645) maakten het eerste en derde reekshoofd hun status waar. Zij krijgen het gezelschap van een Brit en een Argentijn in de halve finale.

Dag vijf begon met de eerste halve finale van het dubbelspel. Tweede reekshoofden Daniel Nestor (ATP D-18) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-22) waren in een spannende partij met 6-7(5) 6-4 en 10-8 te sterk voor derde reekshoofden Olivier Marach (ATP D-36) en Fabrice Martin (ATP D-40), en plaatsten zich zo als eerste voor de dubbelfinale.

Daniel Nestor en Edouard Roger Vasselin - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Daniel Nestor en Edouard Roger Vasselin – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Derde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-19) moest al vroeg de baan op tegen het Duitse opslagkanon Jan-Lennard Struff (ATP-98). De Fransman won de eerste set makkelijk met 6-2, maar was in set twee even op achtervolgen aangewezen. Gasquet maakte de achterstand toch nog goed en won de tweede set met 6-4. De Fransman zei na afloop dat hij erg graag de finale in Antwerpen wil bereiken.

Richard Gasquet - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Richard Gasquet – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-77) zorgde voor een verrasing door vierde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22) naar huis te sturen. De Uruguayaan verloor nipt de tiebreak in de eerste set en ook in de tweede set zette de Argentijn Cuevas steeds onder druk. Schwartzman won met 7-6(8) en 6-3 staat knap in de halve finale.

Diego Schwartzman - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Diego Schwartzman – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Kyle Edmund (ATP-43) zorgde donderdag voor een sensatie door het tweede reekshoofd naar huis te sturen en presteerde ook op vrijdag ijzersterk. Hij liet de ervaren Italiaan Andreas Seppi (ATP-100) nooit in de wedstrijd komen en bereikte makkelijk de halve finale na 6-4 en 6-3 winst. Een mooi resultaat voor de Brit, die ook al de vierde ronde bereikte op de US Open dit jaar.

Kyle Edmund - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kyle Edmund – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

David Goffin (ATP-12) verloor verrassend de eerste set tegen Marius Copil (ATP-198) met 5-7. Hij herstelde zich snel en sleepte de tweede set met 6-1 in de wacht. Ook in set drie kon Goffin zijn wil opleggen, met 6-3 stuurde hij de Roemeense revelatie naar huis. Een vermoeide Goffin gaf achteraf toe dat hij niet al te best geslapen had na zijn late wedstrijd van donderdag. Veel tijd om te recupereren krijgt hij echter niet, hij moet morgen strijden tegen Schwartzman om een plaats in de finale.

David Goffin - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
David Goffin – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws