Home » European Open » ROUND-UP – European Open dag 6: Gasquet houdt nipt stand, Goffin bezwijkt

ROUND-UP – European Open dag 6: Gasquet houdt nipt stand, Goffin bezwijkt

ROUND-UP – European Open dag 6: Gasquet houdt nipt stand, Goffin bezwijkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De European Open (€ 635 645) komt stilaan tot een eind. Op de laatste zaterdag stonden drie wedstrijden op het programma, een halve finale in het dubbelspel en twee exemplaren in het enkel. Blikvanger was wederom onze eigenste David Goffin (ATP-12).

Omstreeks 11u30 mochten de dubbelaars de spits afbijten. Pierre-Hugues Herbert (ATP D-4) en Nicolas Mahut (ATP D-1) kwamen in actie tegen Dominic Inglot (ATP D-39) en Andre Sa (ATP D-53). De Franse, eerste reekshoofden kenden weinig moeilijkheden met hun tegenstanders. Na nauwelijks een uur op de baan stond de eindstand op het bord. Met 6-3 en 6-2 plaatsten ze zich voor de finale van morgen. Daarin nemen ze het op tegen landgenoot Edouard Roger-Vasselin (ATP D-22) en zijn Canadese partner, Daniel Nestor (ATP D-18).

Pierre Hugues HERBERT - Nicolas MAHUT © Vincent Van Doornick / IMAGELLAN
Pierre Hugues HERBERT – Nicolas MAHUT © Vincent Van Doornick / IMAGELLAN

In de eerste halve finale van het enkelspel ging derde reekshoofd, Richard Gasquet (ATP-12) de strijd aan met Kyle Edmund (ATP-43), sinds de Davis Cup-finale van vorig jaar duidelijk een te duchten concurrent. De Brit nam een vliegende start en ging snel door de opslag van Gasquet. Hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en mocht de eerste set met 6-3 op zijn naam schrijven.

Kyle Edmund - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kyle Edmund – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

De tweede set kende een gelijkaardig begin. Edmund benutte meteen zijn breakkansen en zette Gasquet op achtervolgen. De Fransman verkwistte eerste enkele breakpunten om uiteindelijk bij 3-4 toch toe te slaan. De wedstrijd kende een nieuw elan en beide heren waren elkaar meer dan waard. Bij 5-6 deelde Gasquet de genadeslag toe, op eigen opslag pakte Edmund geen enkel punt meer en zag zo de tweede set aan zijn neus voorbij gaan.

Richard Gasquet - Philippe Buissin (Imagellan)
Richard Gasquet – Philippe Buissin (Imagellan)

Gasquet nam nu definitief het roer over terwijl Edmund de moed leek te verliezen. Ervaring nam de bovenhand, het jonge geweld ging vechtend ten onder. Met 6-2 klaarde de 30-jarige Fransman de klus en verzekerde zich zo als eerste van een plek in de finale. Dit kan zijn 14e titel worden.

Het duel om het tweede finale-ticket ging tussen David Goffin en Diego Schwartzman (ATP-77). Onze landgenoot, torenhoog favoriet, begon flitsend en realiseerde meteen een break. Zijn Argentijnse tegenstander volgde echter dezelfde tactiek. De twee vochten een spannende strijd uit, die met 7-5 in het voordeel van Schwartzman kantelde.

Goffin bleef de Argentijn ook in set twee van het kastje naar de muur spelen. Constant in de verdediging gedrukt, toonde Schwartzman zijn kunnen en bleef ondanks de fysieke inspanningen die hij moest leveren, zeer degelijk tennissen. Het publiek schaarde zich echter als één blok achter Goffin en schreeuwde hem naar 6-2 setwinst.

In de derde set leek het pad geëffend voor Goffin, hij liep zonder problemen 5-3 uit. Al gauw mocht hij serveren voor de wedstrijd, maar verspeelde twee matchballen. De kleine Argentijn hield vast aan zijn strijdplan en maakte gelijk, 5-5. Goffin bezweek onder de druk en zag Schwartzman uiteindelijk met 7-5 en een oerkreet van opluchting de match naar zich toetrekken. In de finale morgen komt hij uit tegen Gasquet.

David Goffin - © Philippe Buissin (Imagellan)
David Goffin – © Philippe Buissin (Imagellan)

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws