Home » Grand Slam » Roland Garros » Rublev snel onderuit in Parijs

Rublev snel onderuit in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Nadat nummer vier Dominic Thiem op maandag al zijn eerste ronde op Roland Garros verloor, moet de Franse grand slam ook snel afscheid nemen van Andrey Rublev (ATP-7).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Maandag was het een snelle exit voor Thiem en op dinsdag is het opnieuw snel afgelopen voor een top tienspeler. In 2020 geraakte Rublev op Roland Garros nog tot de kwartfinale maar de editie van 2021 loopt af op een sisser. De Rus moest in een spannende thriller het onderspit delven tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-42).

Rublev verloor de eerste twee sets met 6-3 en 7-6 maar vocht zich daarna terug in de partij met 6-4 en 6-3. In de beslissende vijfde set zorgde Struff met 6-4 voor een stunt. Voor de Duitser was het zijn eerste zege tegen een top tienspeler op een grand slam.

(lees verder onder de tweet)

De Russische nummer zeven zei na zijn nederlaag dat hij bleef geloven in een zege: Natuurlijk dacht ik dat ik terug kon keren maar in de vijfde set had ik geen geluk. Ik voelde me goed en had een goed gevoel op training maar hij speelde beter en beter.”

Struff was opgetogen met zijn stunt: “Dit is een geweldige zege. Het is heel belangrijk voor mij!” In de tweede ronde volgt een duel met de Argentijn Facundo Bagnis (ATP-104).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS