Home » ATP » Rublev wint tweede titel op rij en roept op tot vrede

Rublev wint tweede titel op rij en roept op tot vrede

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andrey Rublev (ATP-7) heeft het het ATP-toernooi van Dubai (VAE, ATP 500) op zijn naam geschreven. Het is zijn tweede titel op rij.

In Dubai speelde tweede reekshoofd Rublev in de finale tegen kwalificatiespeler Jiri Vesely (ATP-123) die dé verrassing was. De Tsjech stuntte in de kwartfinale tegen Novak Djokovic (ATP-1) die daardoor zijn nummer één-positie kwijtspeelde aan Daniil Medvedev (ATP-2). Vesely ging in de halve finale ook nog voorbij Denis Shapovalov (ATP-14).

Rublev was in zijn halve finale in twee sets te sterk voor Hubert Hurkacz (ATP-11). In de finale triomfeerde de Rus opnieuw. Met 6-3 en 6-4 greep hij de eindzege.

De nummer zeven wint in Dubai zijn tweede titel op rij na zijn winst in Marseille vorige week. Hij zit al aan een zegereeks van negen overwinningen op rij.

(lees verder onder de tweet)

Maar voor de Rus is tennis en sport momenteel niet het belangrijkste. Hij sprak zich tijdens het toernooi uit tegen de militaire actie van Rusland in Oekraïne met de boodschap “No war please”.

(lees verder onder de tweets)

Op sociale media verspreidde hij na zijn titel ook een vredesboodschap: “Nu gaat niet het over tennis. Het gaat niet over sport. Het gaat over vrede hebben in de hele wereld. We moeten elkaar steunen.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS