Home » Grand Slam » US Open » Rune meteen onderuit op US Open én misnoegd: “Ik word onrespectvol behandeld”

Rune meteen onderuit op US Open én misnoegd: “Ik word onrespectvol behandeld”

Rune meteen onderuit op US Open én misnoegd: “Ik word onrespectvol behandeld”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De US Open (Grand Slam, Verenigde Staten) is van start gegaan met enkele opmerkelijke uitschakelingen. Na Maria Sakkari (WTA-8) bij de vrouwen, mag ook bij de mannen een topreekshoofd zonder pardon zijn koffers pakken.

De 20-jarige Deen Holger Rune (ATP-4), die dit jaar helemaal doorbrak op de Tour met o.a. een ATP 250-titel in München (Duitsland), een kwartfinale op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) en Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) én twee finales op ATP Masters 1000-toernooien (Rome en Monte Carlo), ging verrassend onderuit tegen de ervaren Spaanse gravelspecialist Roberto Carballes Baena (ATP-63).

Het werd 6-3, 4-6, 6-3 en 6-2 voor de Spanjaard, die zich nu mag opmaken voor de 29-jarige Rus Aslan Karatsev (ATP-77) in de tweede ronde.

(lees verder onder de video)

Gebrek aan respect van ATP

Opmerkelijk: de Deen, toch het vierde reekshoofd in New York, moest zijn wedstrijd tegen Carballes Baena afwerken op bijbaan court 5. “Onrespectvol”, zo liet hij naar aanloop van de wedstrijd misnoegd optekenen. “Hier is de plattegrond van de site van de US Open. Mocht je court 5 kunnen vinden, dit is waar ik mijn eerste wedstrijd speel”, plaatste hij met de nodige dosis sarcasme op X, het voormalige Twitter.

(lees verder onder de post)

In een interview met de Deense televisie, ging Rune dieper in op wat volgens hem een fundamenteel probleem met de ATP is. “Er zijn twee ATP-supervisors die mij altijd de slechtste banen geven. Dat is de reden, maar ik klaag er niet over. Ik heb een toernooi te winnen en moet me focussen, op welke baan ik ook sta.”

Dat winnen zal dus alvast niet voor dit jaar zijn. De US Open lijkt de Deen vooralsnog niet te liggen. Vorig jaar verloor hij in de derde ronde van Cameron Norrie (ATP-16) en in zijn eerste deelname in 2021 verloor hij al in ronde één van Novak Djokovic (ATP-2).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws